dado iz smogovaca

Alin Kavur: S plaćom koju će vijećnici imati sad, neće si ni gorivo i parking pokriti

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Dan nakon potresa u Petrinji i okolnim selima
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Vesna Škare Ožbolt i Alin Kavur, poznat kao Dado iz Smogovaca, obišli gradilište škole i pružni prijelaz
21.07.2021.
u 15:23
Dopredsjednik gradske četvrti Donja Dubrava osvrnuo se na novi Tomaševićev potez
Pogledaj originalni članak

Nakon jučerašnje objave gradonačelnika Tomislava Tomaševića da će se plaće vijećnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti smanjiti za 40 posto, reakcije ne prestaju pljuštati. Alin Kavur, poznatiji kao Dado iz kultnih Smogovaca, potpredsjednik je gradske četvrti Donja Dubrava iz stranke Vesne Škare Ožbolt, a za spomenutu odluku kaže kako bi "neki spali na 400 kuna plaće mjesečno te da si time ne bi mogli pokriti ni gorivo i parking da dolaze na sjednice, što je demotivirajuće".

Kavur je Tomaševića pozvao da, među ostalim, i svoju plaću umanji za jednak postotak koliko i njihovu.

- Zašto ne smanjite i svoju plaću za 40 posto te zašto ste i svojim vijećnicima, koji su u većini, za hvala što su danonoćno volontirali za vas smanjili plaće, ali ne i samom sebi. Pozivam gradonačelnika da se i on i ja odreknemo 100 posto naših plaća te novac doniramo za obnovu našeg Zagreba. Ja sam voljan i spreman - kaže Kavur dodajući kako se slažu s odlukom reduciranja vozila i ljudi koji ne rade koliko bi trebali.

A osvrnuo se i na nekoliko drugih stvari koje mu smetaju.

- Svoje sam projekte pismenim putem poslao i stranci, i nositeljici liste. Međutim, vladajući nemaju sluha za to. Niste imali sluha ni za projekt pješačkog nadvožnjaka u Trnavi gdje je poginulo i još ginu nevina djeca te odrasli. Ako taj projekt nije od važnosti i za dobrobit građana onda, ne znam onda što je važnije od sigurnosti i života naše djece koja tamo idu u školu - ljutit je dopredsjednik četvrti.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
15:25 21.07.2021.

Plaćanje nečijeg angažmana u radu za dobrobit zajednice je korupcijski alat bivšeg _____ . Nitko te ne tjera da se kandidiraš!

ZE
ZedR
01:45 22.07.2021.

Jasno sto fali tramvaju od Dubrave do gradske skupstine? Umjesto place nek im podijeli pokaze. I to im je previse.

KO
Kokoiduhovi
09:47 23.07.2021.

Mnogi od nas putuju prek cijelog Zagreba na posao, mijenjajući po dva-tri autobusa-tramvaja. Ustajemo po sat i pol, 2 ranije od kolega koji stanuju bliže poslu. I nitko nam ne dijeli kolajne za to. U čemu je problem da vijećnik koristi isti taj javni gradski prijevoz?? Napokon, tak je bliži "stoki sitnog zuba" i bolje uoči nedostatke u javnom gradskom i prigradskom prometu.