ŽELI IZBJEĆI ZATVOR

Zdravko i Višnja Pevec spas sada traže - peticijom!

Foto: Ivona Ćuk
Višnja i Zdravko Pevec
Foto: Ivona Ćuk
Višnja i Zdravko Pevec
Foto: Ivona Ćuk
Višnja i Zdravko Pevec
23.03.2019.
u 21:13
- Bili smo na rubu srama, stavili su nas u pritvor, ukrali nam ušteđevinu, prodali nam privatnu imovinu na dražbi, prijetili nam i oduzeli brend vrijedan stotine milijuna kuna - pišu Peveci
Pogledaj originalni članak

Prije tjedan dana Zdravko i Višnja Pevec zatražili su pomoć od svakog građanina Hrvatske da im posude po jednu kunu kako bi im pomogli u sudskom procesu kojeg su izgubili. Potom su ipak odustali od traženja financijskih donacija, Zdravko je ustvrdio da je prenaglio s izjavom o novcu i da nije mislio tako - "Bilo je to u afektu, samo ne želimo u zatvor", govore Peveci. 

A u najnovijem potezu odlučili su pomoć i podršku zatražiti - peticijom

- Ljudi nam nude novac i neprestano nam se javljaju u nadi da nam mogu pomoći. Mi ne želimo novac, niti isti prihvaćamo. Ne želimo milostinju, samo želimo podršku ljudi, podršku naroda. To osjećamo da imamo i zahvalni smo što su prepoznali koliku smo nepravdu doživjeli - izjavio je danas za Večernji list Zdravko Pevec.

Nakon mnoštva poruka podrške koje su dnevno pristizale na broj Zdravka i Višnje Pevec, par je spas našao u peticiji. Naime, cilj im je prikupljanjem potpisa ispraviti nepravdu koja im je, tvrde, nanesena. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

"Pomozite nam da ispravimo nepravdu.

Osuđeni smo i prozvani jer su nam nakon 20 godina rada i stvaranja oduzeli obiteljsko poduzeće u koje smo uložili svu našu privatnu imovinu. Krivi smo jer nismo bili dio politike, korupcije i kriminala.

Krivi smo jer nismo sudjelovali u privatizaciji već smo sve stvorili vlastitim radom. Krivi smo jer se nismo brinuli za sebe, uzeli dobit od 423 milijuna kuna i napustili zemlju. Krivi smo jer smo ostali u svojoj domovini i čekali 10 godina da se sazna istina.

Bili smo na rubu srama, stavili su nas u pritvor, ukrali nam ušteđevinu, prodali nam privatnu imovinu na dražbi, prijetili nam i oduzeli brend vrijedan stotine milijuna kuna.Oduzeli su nam poslovne udjele u društvu Pevec d.d., otpustili su nas bez otpremnine, blokirali su nam račune i oduzimaju nam pola mirovine. Sve naše tužbe RH je odbila i sada nas žele staviti u zatvor.

Mi ćemo se nastaviti boriti za istinu i pravdu, jer ako smo barem jednom poduzetniku pomogli da ne prođe kroz ovaj pakao ispunili smo našu misiju.

Ako mislite da imamo pravo na slobodu potpišite peticiju.

Višnja i Zdravko Pevec"

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne. Zdravku Pevecu, podsjetimo, izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tomu, polovica kazne preinačena je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

LU
lupa
07:53 24.03.2019.

Pevecovi su zagrizli previse i u svojoj megalomaniji unisti su druge i sebe. Ne vjerujem da nije bilo pomoci iz drzavnog vrha s obzirom na brznu ekspanzije, takoder vjerujem da je kriv za gospodarski kriminal, to sto se oni ne mogu nositi sa posljedicama i gubitkom statusa i moci, nije moj problem.

TO
tomislav10
21:51 23.03.2019.

Aj Pevecovi ne gnojite. Imali ste desetke milijuna kuna u rukama pa da ništa niste sa strane spremili!? How yes no!

MA
maximinimax
06:48 24.03.2019.

Uništili stotine malih prijevoznika i naravno da su propali samo prekasno. Vozili ispod cijene troškova, u pravnoj državi to se nebi dogodilo. Sad je samo pitanje jesu li bili naivni ili glupi ili još i prepohlepni. Kad su bili pod istragom dogodio se požar u Bjelovaru i gle čuda, izgorjela dokumentacija i nikom ništa