skinut s terapije

Odvjetnik Šerić: Filip se dobro osjeća, više ne pije tablete za teško stanje u kojem je bio

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu
16.11.2020.
u 19:03
Suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo nastavlja se idući tjedan na Županijskom sudu u Splitu
Pogledaj originalni članak

Nastavak suđenja Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo najavljeno je za idući tjedan na Županijskom sudu u Splitu, a njegov odvjetnik još uvijek nije siguran hoće li Zavadlav svjedočiti o događajima koji su prethodili činu.

"Bio sam u Gospiću u zatvoru kod Filipa prošli tjedan i mogu vam reći da dobro izgleda, dobro se osjeća, nikad nije bio bolje, mogu to slobodno reći. Dan prije mog dolaska skinuli su ga s terapija, više ne pije tablete za teško stanje u kojem je bio", kazao je za 24sata odvjetnik Branko Šerić.

"Filip bi, kako smo već i ranije govorili, svjedočio o događajima koji su prethodili samom činu. Postoji mogućnost, ali nisam još 100 posto siguran, da će se to i dogoditi. Puno smo razgovarali, Filip surađuje, pustio sam ga da priča, ali njegovo svjedočenje mora biti suvislo, ili ga neće biti – kazao je odvjetnik Šerić i dodao kako Zavadlav dobiva pisma podrške, a same su posjete u zatvoru zabranjene zbog koronavirusa. 

Suđenje se nastavlja idući tjedan na Županijskom sudu u Splitu, pod predsjedavanjem sutkinje Višnje Strinić. Prva ročišta u ovom slučaju održana su u kolovozu ove godine kada se, na upit sutkinje osjeća li se krivim za trostruko ubojstvo, Filip nije htio izjasniti. 

Suđenje se nastavilo krajem rujna i početkom listopada kada su kao svjedoci pozvani otac Ante i brat Stanislav. Oni su iskoristili pravo da ne svjedoče. Osim njih, u tri dana suđenja, svjedočili su brojni Filipovi prijatelji i poznanici koji su većinom kazivali kako je nekoliko tjedana prije ubojstva Filip bio u lošem stanju, govorio da će se ubiti, da nema za što živjeti, da ga proganjaju neki muškarci...

Svjedočio je i socijalni radnik koji je u obitelj Zavadlav pozvan da na pravi put izvede najmlađeg brata Antuna te je, kako je kazao, ostao u kontaktu s obitelji pomažući Filipu da se osamostali i odvoji od obitelji. Upravo njega su Filip i njegov otac Ante nazvali nakon stravičnog čina 11. siječnja i upravo je on sugerirao Filipu da se preda policiji.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
roland
19:27 16.11.2020.

Filip Zavadlav je bio pomorac! Dakle, ima neke radne navike jer na brodu je ustroj, na brodu je storži model života nego u bilo kojem zatvoru.. Najbitnije je da mu se zatvor osigura neki posao, da bude koristan u tom zatvoru. Neka čisti, pere, riba kuhinju, guli krumpire. Rad, rad i samo rad. To je najbolja terapija, a ne apaurin. O kazni neću, to je stvar suda, ali ponavljam - rad, rad i samo rad. Sve ostalo vodi u bolest. Gospić je očito zdrava sredina.