VINKOVCI

Započeli 16. Pčelarski dani

Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
Turisti u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Turisti u Vukovaru
15.03.2019.
u 19:14
U Vinkovcima su danas započeli 16. Pčelaski dani koje je otvorio župan Božo Galić koji se održavaju dva dana i tijekom kojih je previđeno održavanje i Međunarodnog  sajma opreme i pčelinjih proizvoda
Pogledaj originalni članak

U Vinkovcima su danas započeli 16. Pčelaski dani koje je otvorio župan Božo Galić koji se održavaju dva dana i tijekom kojih je previđeno održavanje i Međunarodnog  sajma opreme i pčelinjih proizvoda ali i stručno – edukativni skup na kojem će sudjelovati stručnjaci iz Hrvatske, Srbije i BiH. Prema najavama organizatora ove godine na Pčelarskim danima sudjeluje više od 40 izlagača iz Hrvatske, BiH i Srbije.

Prema riječima zamjenika predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza Stanka Čuljka, koji je i predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, u krovnoj organizaciji pčelara je oko 7.500 članova koji ostvare godišnju proizvodnju od oko 10.000 tona meda. Govoreći o svakodnevnim problemima kazao je kako pčelari do  sada nisu imali dobro ustrojenu statistiku proizvodnje. Najavio je kako će stoga ove godine raditi na ustroju praćenja i evidentiranja proizvodnje.

-Najveći izazov trenutno pred nama su pregovori u svezi Nacionalnog pčelarskog programa koji se ove godine dogovora za razdoblje 2020.-2022., rekao je Čuljak.

Na upit novinara o stavljanju na tržište nacionalne staklenke meda Čuljak je rekao kako su do kraja prošle godine staklenke kupila 293 pčelara kao i da je kontingent od 200.000 staklenki rasprodan.

-Stoga smo krenuli sa novim kontingentom od milijun staklenki i one će se ovih dana naći na tržištu, istakao je Čuljak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZB
Zoki-Bijela
20:00 15.03.2019.

Dolazimoooo

Avatar dkoor
dkoor
01:21 16.03.2019.

Da je samo više ovakvih članaka... pzitivnih. Ljudima bi bilo lakše.