'bolja budućnost'

Za izvještavanje o Snowdenu nagrađeni Pulitzerom

Foto: Reuters/PIXSELL
Za izvještavanje o Snowdenu nagrađeni Pulitzerom
14.04.2014.
u 22:03
Američki dnevnik Washington Post i britanski Guardian nagrađeni su Pulitzerom za otkrivanje afere NSA-a prisluškivanja
Pogledaj originalni članak

Američki dnevnik Washington Post i britanski Guardian nagrađeni su Pulitzerom za otkrivanje afere prisluškivanja kojom je obznanjeno kako Američka agencija za nadzor (NSA) provodi masovno praćenje komunikacije putem interneta.

Pulitzera, koji predstavlja najznačajniju nagradu američkog novinarstva, novinari Washington Posta i Guardiana osvojili su u kategoriji javne službe zbog svjedočenja Edwarda Snowdena, bivšeg zaposlenika NSA-a, koji se trenutačno nalazi u Rusiji u egzilu.

- Današnja odluka potvrda je svima koji vjeruju da javnost ima ulogu u vladi. Moj rad bio bi besmislen bez posvećivanja, strasti i vještine ovih novina i imaju moju zahvalnosti i poštovanje za nevjerojatnu službu društvu. Njihov rad dao nam je bolju budućnost i više uključivu demokraciju - poručio je Edward Snowden u izjavi nakon saznanja o Pulitzeru.

The Bost Globe nagrađen je Pulitzerom u kategoriji "izvanredne vijesti" zbog izvještavanja u slučaju bombi na Bostonskom maratonu.

Pulitzer se dodjeljuje svake godine u 21. kategoriji, a osim časti, pobjedniku pripada i 10.000 dolara nagrade.

>>Edward Snowden: Sve bih ponovio

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar R2D2
R2D2
09:18 15.04.2014.

Hm, kaj nije tomiću uručen Pulitzer na rivi prije nešto više od mjesec dana?

JV
jvopivo
08:43 15.04.2014.

ovi dobiju nagrade za pisanje o snowdenu a njega bi rascerecili da mogu,cudno skoro kao i nobelova nagrada za mir, dobijes jedino ako pocmes jedan do dva rata

AS
asi2013
08:06 15.04.2014.

Zaboravio sam reći. Dali mislite da svi koji mogu na isti način ne kontroliraju i svoje i ostale. Nema više Đemsa Bonda, ovo je savrđen način kontrole, najbezbolniji i najjeftiniji. Ja nemam što kriti, neka mi prisluškivaju telefon i mobitele, te računalo, skajp i imajl, koliko hoće. Kakva privatnost? "Babe" u svijetu znaju sve u domenu koji ih zanima. Ja znam ostalo, to jest naslućujem i to približno točno. Tako i ostali.