baranjski dvojac

'Vratil smo Šeksu kapu i šuškavac zadužen iz crnog fonda HDZ-a'

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
'Vratil smo Šeksu kapu i šuškavac zadužen iz crnog fonda HDZ-a'
12.11.2011.
u 23:00
Bivšeg gradonačelnika i tajnika Belog Manastira prijavili smo USKOK-u za pranje novca, ali se ništa nije dogodilo. Zašto? Zato što su pod zaštitom vrha HDZ-a, objašnjavaju Marin Pehar i Damir Mikić zašto su izvrijeđali Šeksa
Pogledaj originalni članak

Pljačke je u Baranji bilo i previše, a o tome se šuti. Zasad je USKOK zaprimio pet kaznenih prijava protiv lokalnih moćnika Josipa Kompanovića i dr. Davorina Bubalovića, dvije su naše, no ništa se nije dogodilo. Zašto? Zato što ih štite Vladimir Šeks i Jadranka Kosor! – objašnjavaju Belomanastirac Marin Pehar (28) i Damir Mikić (36) iz Luga, koji su u prvi plan hrvatske javnosti izbili vrijeđanjem V. Šeksa na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Belog Manastira.

Svečana odjava iz stranke

Prije nego što je Šeks izišao za govornicu Marin je ustao i viknuo mu da on tu nema što govoriti jer je zbog njega zaustavljena istraga o korupciji u propaloj tvornici škroba. Nakon što je ispraćen van, ustao je i Damir, skinuo šuškavac te kapu HDZ-a i vratio “ono što je zadužio iz crnih fondova”.

– Bila je to svečana sjednica pa smo se svečano odjavili – kažu kroz smijeh ogorčeni Marin i Damir priznajući da to nije bio slučajni, već planirani ispad, koji je i te kako šokirao Šeksa.

– Nije to očekivao od članova HDZ-a. Ne u svojoj utvrdi Baranji – kaže Damir, koji je kaznenu prijavu USKOK-u protiv Kompanovića i Bubalovića podnio još 28. prosinca 2010. Njime bivšeg tajnika grada i gradonačelnika proziva za iznuđivanje novca za vlastite potrebe i potrebe financiranja stranke tako da su preko druge pravne osobe ispostavljali fiktivne račune za poslove koji nikad nisu obavljeni, a koji su dospijevali u Baranjski vodovod čiji je Damir zaposlenik. Isto se, tvrdi, događalo i u Baranjskoj čistoći, ali i Škrobari, za što je kaznenu prijavu protiv Grada, ali i nadležnih u tvornici podnio Pehar. Upozoravao je na nepravilnosti i članove HDZ-a, no nisu ga slušali. Prijavljen je, kažu, samo djelić kriminala koji se događao.

Radnike držali zatvorene

– Tijekom otvaranja Škrobare nas je desetak radnika u jednoj prostoriji čuvala policija da ne bismo napravili kakav eksces dok Šeks otvara tvornicu – sjeća se Marin, koji se s HDZ-om oprostio još te 2006., no dosad se, tvrdi, nije mogao ispisati jer mu se nitko nije javljao na telefon. Danas je drugi na Pernarovoj listi Saveza za promjene u 4. izbornoj jedinici. Damir je, pak, još uvijek u HDZ-u, točnije tajnik je odbora stranke u Lugu. – Sad će im valjda biti jasno da sam raskrstio s njima – kaže Damir, koji je prije četiri mjeseca operirao dobroćudni tumor na mozgu. Čeka ga nova operacija, no danas se jedino boji za sigurnost svoje supruge i dvoje maloljetne djece.

– Mogu me ubiti samo jednom – ogorčen je Damir. Marin je, pak, policiji već prijavio prijetnje da mu je pametnije ušutjeti. Do prozvanog Kompanovića nismo uspjeli doći, a Bubalović nam je kazao da su zbog tog dvojca postali grad slučaj, a da je, kao i dosad, spreman odgovoriti na te, kaže, lažne optužbe. Istupu dvojca, kazala je pak J. Kosor, ne treba pridavati značenje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 208

CM
crna mamba
23:21 12.11.2011.

Našla se dvojica koji su istupili iz stranke i to je medijski jako bitna stvar,hehehehhe

OB
-obrisani-
09:46 13.11.2011.

Narode pamet u glavu.Uništimo HDZe kriminalce dok oni nisu uništili i ono malo što je iza njih ostalo.Pametnom dosta!

PO
power123
20:50 13.11.2011.

zalosno da se ovakve stvari događaju...