GAZA

Vojnici dječaka koristili kao živo meso za traženje eksploziva

Foto: REUTERS
Vojnici dječaka koristili kao živo meso za traženje eksploziva
27.03.2010.
u 07:51
Dok me držao na nišanu, otvorio sam torbu i njezin sadržaj prosuo na pod. Sadržavala je novac i papire. Pogledao sam u njega, a on se smijao, ispričao je dječak
Pogledaj originalni članak

Jako sam se prestrašio i pomokrio u gaće. Ispred mene su bile dvije torbe. Zgrabio sam prvu dok je vojnik stajao metar i pol udaljen od mene. Dok me držao na nišanu, otvorio sam torbu i njezin sadržaj prosuo na pod. Sadržavala je novac i papire. Pogledao sam u njega, a on se smijao – tako je pred ženevskom skupinom Defence for Children svjedočio devetogodišnji palestinski dječak identificiran kao “Majd R”.

Dječaka su izraelski vojnici iskoristili za provjeru je li u torbama eksploziv tijekom izraelske ofenzive u Gazi. Protiv dvojice izraelskih vojnika, kojima imena nisu navedena, ipak je pokrenut postupak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

OR
orisis
08:01 30.03.2010.

Ali i to bi se iskoristilo u propagandne svrhe..Ali zashto ne?Hamasovci chine sve da Palci u Gazi i nastave zhivjeti u sra nju umjesto da naprave konstruktivniju politiku sa svojim susjedima Israelom pa i Egiptom.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:16 27.03.2010.

Za takav zločin vojnici trebaju biti osudjeni. Pitam se samo kada će biti osudjeni roditelji i ideolozi koji tisuće palestinske djece šalju u mučeničku smrt...

MA
marin1956
13:04 27.03.2010.

Ček malo, nisu li to isti oni divljaci koje su pokušali civilizirati naši djedovi 1941.?