Tragedija u Srbiji

Godinu dana poslije srušio se još jedan srpski Galeb: Pilot poginuo, kopilot teško ozlijeđen

Foto: Screenshot: Youtube
Godinu dana poslije srušio se još jedan srpski Galeb: Pilot poginuo, kopilot teško ozlijeđen
11.04.2018.
u 14:59
Na mjesto nesreće odmah su upućeni helikopteri Vojske Srbije kako bi pomogli u pronalaženju i zbrinjavanju pilota. Jedan pilot je preminuo, a drugi je helikopterom prevezen u bolnicu VMA s teškim ozljedama.
Pogledaj originalni članak

Jedan je pilot ratnog zrakoplovstva Vojske Srbije poginuo, a drugi je teško ozlijeđen u padu vojnog zrakoplova “super galeb" koji se u srijedu oko 9 sati srušio kod Kovačice, u blizini Pančeva, objavili su beogradski mediji.

U zrakoplovu su tijekom redovite letačke obuke bili pilot i kopilot koji su se katapultirali, ali s ipak pogubnim posljedicama po pilota. 
U ministarstvu obrane Srbije listu Kurir su potvrdili da se nesreća dogodila, te da je "u tijeku prikupljajnje svih neophodnih informacija" i zbog toga ne mogu navesti više detalja.
Na mjesto nesreće odmah su upućeni helikopteri Vojske Srbije kako bi pomogli u pronalaženju i zbrinjavanju pilota.

Major Robert Kaloci je preminuo na mjestu, a kopilot major Aleksandar Matić je helikopterom prevezen u bolnicu VMA s teškim ozljedama, ali u stabilnom i svjesnom stanju. 

– Bio sam kod kuće kada se začuo prestanak rada motora aviona i vidio sam da su se dva pilota katapultirala. Na licu mjesta se može vidjeti i krater – rekao je D. B. iz Kovačice za beogradske medije.

Prije nešto više od godinu dana, 7. travnja 2017. godine, avion istog tipa srušio se nedaleko od Šapca, prilikom čega su oba pilota poginula. 

Očekuje se priopćenje ministarstva obrane. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 85

MN
Mamuti na plaži
11:55 11.04.2018.

Ma da...vratimo se malo srpskom trolanju i izivljavanju po hrvatskim portalima kada se radi o događajima u Hr...i treba se sprdati...ajmo pricati o Slunju...o padu mig-a kod zl Zagreb...pa sprdali su se i izivljavali, ali ne po srpskim nego hrvatskim portalima...i sada bi ja trebao šta??? Plakati...

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
11:26 11.04.2018.

kante padaju sa neba!

DU
Deleted user
12:01 11.04.2018.

Priznajem, pogodio sam ga prackom