zlouporaba položaja

Voditeljica zdravstvene ustanove pacijentu nezakonito omogućila usluge vrijedne milijun kuna

Foto: Ilustracija/Pixabay
Voditeljica zdravstvene ustanove pacijentu nezakonito omogućila usluge vrijedne milijun kuna
13.05.2022.
u 10:37
- Nakon što je bila upoznata da je nastao nenaplaćeni dug, nije poduzela dužne radnje koje bi dovele do plaćanja i utuživanja nenaplaćenih usluga, kao i prekid pružanja usluga pacijentu, kako je određeno internim pravilnicima - kažu u PU varaždinskoj
Pogledaj originalni članak

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Kao voditeljica odjela jedne zdravstvene ustanove zadužena za naručivanje, prijem i otpust pacijenata, u razdoblju od kolovoza 2013. do srpnja 2018. godine iskoristila je svoj položaj i jednom privatnom pacijentu omogućila boravak i liječenje bez plaćanja troškova smještaja i medicinskih usluga, koje je on kao privatni pacijent bio dužan plaćati mjesečno gotovim novcem na blagajni ili uplatama na žiro račun ustanove.

- Nakon što je bila upoznata da je nastao nenaplaćeni dug, nije poduzela dužne radnje koje bi dovele do plaćanja i utuživanja nenaplaćenih usluga, kao i prekid pružanja usluga pacijentu, kako je određeno internim pravilnicima. Time je spomenutom pacijentu omogućila neplaćanje korištenih usluga u iznosu od oko milijun kuna, za koliko je oštećena zdravstvena ustanova. Protiv 50-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - kažu u PU varaždinskoj koja je provela istragu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.