prosvjedi u sad-u

VIDEO Žena dvaput šakom udarila policajca u lice, uzvratili joj istom mjerom

Foto: Screenshot
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Demonstrators clash with police during a protest in Oakland
Foto: NICHOLAS PFOSI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Demonstrations against the killing of George Floyd in Minneapolis
Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Protest against the death of African-American man George Floyd in Minneapolis
Foto: NICOLE NERI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Protestors demonstrate against the death in Minneapolis police custody of African-American man George Floyd, in Phoenix
Foto: Screenshot
31.05.2020.
u 09:40
Šokantan video objavljen je na Twitteru, a prikazuje bosonogu žena kako dva puta udara baltimorskog policajca u lice, dok ju drugi službenik nije srušio na pod.
Pogledaj originalni članak

Zbog smrti Georgea Floyda širom SAD-a traju prosvjedi. Čak 25 gradova u 16 saveznih država proglasilo je policijski sat nakon što su se prosvjedi pretvorili u pravi kaos, paljenje policijskih automobila, policijskij stanica, pljačku.. Na ulicama je već i Nacionalna garda, ali prosvjedi su van kontrole.

Stručnjaci otkrivaju

Roditeljstvo u doba korone: Povratak u novo normalno uz korisne strane novih tehnologija

Ida Prester otkriva kako joj je dijete naučilo slova preko aplikacije za vrijeme pandemije, a njoj je tehnologija doslovno spasila život! O izazovima roditeljstva u ovo izvanredno vrijeme razgovarali smo i s prof. dr. Gordanom Kuterovac Jagodić, pročelnicom Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. Rankom Rajovićem, dugogodišnjim članom Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ovim suradnikom na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece, te osnivačem Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra

Guverner Kalifornije Gavin Newsom proglasio je izvanredno stanje u okrugu Los Angeles, navodi se u izjavi ureda guvernera.

Internetom se prošilila snimka policajaca iz Brooklyna kako autima gazila prosvjednike, koji su im stajali na putu i blokirali cestu, no još je jedna snimka šokirala javnost.

Šokantan video objavljen je na Twitteru, a prikazuje bosonogu žena kako dva puta udara baltimorskog policajca u lice, dok ju drugi službenik nije srušio na pod, piše New York Post.

Video incidenta u petak navečer pokazuje kako žena viče na policajce prije nego što je jedan uhvati za ruku, a ona pokuša otići.

Zatim udara policajca u lice, prije nego što joj drugi zgrabi ruke s leđa. Ali ona se oslobodi i opet udara policajca šakom u lice.

Tada je drugi uzvratio udarac - ženu je srušio ravno na zemlju. Gradonačelnik Bernard C. "Jack" Young rekao je u subotu da je neidentificirani službenik koji ju je udrio "uklonjen s policijskih dužnosti", izvijestio je drugi američki medij.

"Vjerujem da je prvi časnik, kojeg je žena više puta udarila, pokazao izvanrednu suzdržanost time što se nije osvetio dok je napadnut", rekao je Young u izjavi.

"Ženu je trebalo smjestiti u pritvor, a ne napadati. Naš sustav pravde ne uključuje koncept "oko za oko". Baltimore je bio među mnogim gradovima širom SAD-a u kojem su u petak navečer izbili prosvjedi.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

ZA
Zapadnjak
10:15 31.05.2020.

Bijelac se suzdrzao, a udario ju crnac, vrlo zanimljivo, americki mediji odose na aparate vjerojatno...

Avatar Bongozg
Bongozg
10:54 31.05.2020.

Doci ce njima na naplatu toleriranje takvog ponasanja, kao sto je i njoj doslo

Avatar intimus500
intimus500
12:09 31.05.2020.

zaslužila