NAPAD DRONOM

VIDEO Ukrajinci objavili: 'Dva ruska patrolna broda klase Raptor uništena su u zoru'

Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Autori Vecernji.hr, Hina
02.05.2022.
u 11:06
Dva ruska patrolna broda klase Raptor uništena su u zoru blizu Zmijskog otoka, naveo je Zalužni
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski vojni zapovjednik Valerij Zalužni objavio je na društvenim mrežama da je dron Bayraktar uništio jutros dva ruska patrolna broda klase Raptor u Crnom moru. 

– Dva ruska patrolna broda klase Raptor uništena su u zoru blizu Zmijskog otoka – naveo je. 

Rusija u ovom trenutku nije ni potvrdila ni negirala navode Ukrajine. Tvrdnje o uništenim patrolnim brodovima dolaze nakon što je prije nekoliko tjedana potopljena ruska krstarica Moskva.

Ukrajinci su i prije nekoliko dana objavili da su bombardirali ruske položaje na Zmijskom otoku u Crnome moru, simbolu ukrajinskog otpora od početka invazije ruskih snaga 24. veljače.

"Naše snage napale su neprijateljske položaje na Zmijskom otoku", objavilo je Južno zapovjedništvo ukrajinske vojske na Facebooku u utorak navečer, ustvrdivši da su pogodili "kontrolnu točku" i uništili protuzračni sustav. "Ruski gubici se utvrđuju", dodao je.

Rusija nije potvrdila napad na otok koji je zauzela nedugo nakon početka invazije na Ukrajinu 24. veljače.

Taj otočić u Crnom moru postao je u Ukrajini simbol nakon radijske komunikacije koja se munjevitom brzinom proširila društvenim mrežama u kojoj su prvog dana sukoba ukrajinski graničari poručili ruskoj raketnoj krstarici Moskvi s koje su pozvani da se predaju: "Idi k vragu, ruski ratni brodu!"

Nedugo nakon tog razgovora, brod je raketirao otok, a ukrajinski vojnici su zarobljeni. Poslije su oslobođeni u razmjeni zarobljenika, navodi Kijev.

Snimka tog razgovora bila je lajtmotiv ukrajinskog otpora, a psovka graničara čak se pojavljivala na transparentima na prosvjedima potpore u inozemstvu i na ukrajinskim poštanskim markama.

Krstarica Moskva, perjanica ruske crnomorske flote, potopljena je sredinom travnja nakon što je, tvrdi Kijev, pogođena ukrajinskim raketama. Moskva je pak rekla da je oštećena u eksploziji koja se dogodila na brodu.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
12:26 02.05.2022.

Promovirani su u klasu podmornica kao i krstarica

ST
stefj
11:57 02.05.2022.

Crnomorska flota imala je 24 broda (i podmornice). Do sada su Ukrajinci uništili 3 komada i jedan je sam sebe oštetio. S ova dva bi bilo da im je ostalo nekih 18 komada... I dalje puno...

Avatar gremo20
gremo20
12:27 02.05.2022.

odlično ukrajinci, baš imate super video snimke!