NASELJE NA KRKU

Prije tri mjeseca preuzeo POS-ov stan, sada ga skupo prodaje

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Prije tri mjeseca preuzeo POS-ov stan, sada ga skupo prodaje
03.02.2019.
u 17:36
'Malo je reći da sam bio osupnut tom spoznajom i razočaran saznanjem da je nešto takvo u nas uopće moguće'
Pogledaj originalni članak

U naselju Punat na otoku Krku, izgrađen je višestambeni kompleks podignut provedbom programa društveno poticane stanogradnje. U njega su uselili kupci koji su bili financijski potpomognuti i od države, ali i same Općine Punat, da bi nakon svega nekoliko mjeseci stavili taj isti stan na prodaju, i to po dvostruko većoj cijeni. Oglas je postavljen na Njuškalu, ali je brže bolje uklonjen sa stranice, prenosi Novi list

- Malo je reći da sam bio osupnut tom spoznajom i razočaran saznanjem da je nešto takvo u nas uopće moguće. Naravno, to što je uklonjen ne znači i da se ne prodaje što na koncu ništa ne mijenja na stvari i sve nas koji smo sudjelovali u pripremi i realizaciji tog projekta i dalje ostavlja u razočaranju, konsternaciji i s osjećajem dubokog nezadovoljstva – rekao je Marinko Žic, naćelnik Općine Punat. 

Prodaje se stan od 50-ak 'kvadrata', a s parkirnim mjestom i okućnicom ima površinu od 67,5 kvadratnih metara. Za njega prodavač traži 150 tisuća eura.

No izgleda da kupci stanovima mogu potpuno slobodno raspolagati pa ih tako odmah i prodati. Slobodno ih, ispada, mogu i iznajmljivati turistima, kako su to nedavno činili neki kupci POS-ovih stanova u Dalmaciji, a što je također s razlogom diglo buru u javnosti.

>>Pogledajte video: Policija prodaje pronađene stvari

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

TH
than
18:01 03.02.2019.

Nažalost, ovo u ovoj državi više nikoga ne iznenađuje. Pravo bi iznenađenje bilo da država poduzme nešto povodom toga.

CH
chemica
18:12 03.02.2019.

Kao i sve ostalo čega se prihvati HNS. Značaj kojeg ta strančica ima na političkoj sceni je obrnuto proporcionalan šteti koju su HNS-ovci nanijeli hrvatskim građanima.

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
18:49 03.02.2019.

Čemu čuđenje?? Ako zakonom nije ograničen u raspolaganju nekretnine koju je povoljno dobio, ona neka radi s njom što želi. Ukoliko zakonodavac igra na moral, onda neka propiše što je moral uopće. Možda recimo koalicija HNS i HDZ ili zapošljavanje po stranačkoj iskaznici... Jooj, HNS... Dno dna...