tužili ministarstvo

Upravni sud u Rijeci odbio tužbu zelenih za Plomin C

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Plomin C tužba (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Plomin C tužba (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Plomin C tužba (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Plomin C tužba (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Mihael Zmajlović
18.10.2013.
u 14:08
Ustavni je sud odlučio da u postupku izrade Studije utjecaja na okoliš nije bilo proceduralnih pogrešaka
Pogledaj originalni članak

Upravni sud u Rijeci danas je odbio tužbu Istarske županija, Zelene akcije, Zelene Istre i građana Labinštine protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode koje je tuženo zbog izdavanja okolišne dozvole za izgradnju Plomina C, projekta čija je vrijednost 800 milijuna dolara.

Ustavni je sud odlučio da u postupku izrade Studije utjecaja na okoliš nije bilo proceduralnih pogrešaka. Naime, tužitelji su pokušali dokazati da je izgradnja Plomina C na ugljen u suprotnosti s Prostornim planom Istarske županije te da će im ozbiljno narušiti zdravlje i onečistiti izvorišta pitke vode. Tvrdili su kako se radi o izgradnji izuzetno štetnog i nepotrebnog projekta, dovodeći u pitanje Studiju utjecaja na okoliš.

Presudu je komentirao i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović. - Zapravo me veseli da je takva odluka donesena, jer je to dokaz onoga što sam i prije isticao - da je postupak bio proveden u skladu sa zakonom, kazao je Zmajlović.

>> Zmajlović: Treba pojačati nadzor nad pošiljkama otpada  

>> Poruka Zagrepčanima: Glomazni otpad više ne može na ulice!

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.