Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabranio zmajlović

Poruka Zagrepčanima: Glomazni otpad više ne može na ulice!

'03.04.2012., Zagreb - Zbog odvoza glomaznog otpada prolaznici se u Savskoj bore sa hrpama odbacenih stvari .  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
18.10.2013.
u 10:30

Iz Čistoće mole građane da prestanu iznositi otpad prema planiranom rasporedu

Odvezena je zadnja tura glomaznog otpada ispred zgrada i kuća. Stari kauči, ormari, željezo i ostali krupni otpad od ponedjeljka stanari će moći premjestiti samo u svoje podrume, a ne kao dosad na javne površine.

Privremeno rješenje

Naime, ako Ministarstvo zaštite okoliša ne odgodi provođenje izdane zabrane kojom se na odlagalištu na Jakuševcu ne smije odlagati nikakav otpad osim miješanog komunalnog, Zagrepčani će ostati bez te besplatne usluge i ubuduće će se sami morati pobrinuti za ono što im više nije potrebno.

Iako odluka o zabrani stupa na snagu početkom idućeg tjedna, direktor Čistoće Branimir Valašek kazao je da ova Holdingova podružnica ima privremeno rješenje da otpad ne ostane na ulicama i parkovima.

– Koliko znam, predvođeni gradonačelnikom imat ćemo razgovor u Ministarstvu, no ako ostanu pri svojoj odluci, pokupit ćemo sav otpad s ulica, a građane najvjerojatnije zamoliti da ga do daljnjeg ne iznose prema planiranom redu – kazao je Valašek.

Ako im Ministarstvo dopusti, na odlagalištu bi pak razvrstavali glomazni otpad pa bi ga na deponij odvozili samo dio.

Valašek je istaknuo da Čistoća već sada reciklira iz glomaznog otpada sve što može pa jedni kamioni kupe drvo, drugi željezo, a treći ostatak koji je gotovo jednak običnom komunalnom otpadu.

– I danas u otpad ljudi odlažu svašta pa nije nemoguće ni komad namještaja isjeći i odložiti u kontejner. Vjerujemo da će i nama ostati ta opcija da se glomazni otpad dodatno razvrsta i da dio i dalje možemo odlagati na deponij – kazao je Valašek.

Reciklažna dvorišta

Građani koji nemaju podrume u koje mogu privremeno ostaviti stari namještaj, o vlastitom trošku glomazni otpad mogu odvesti u neko od devet reciklažnih dvorišta čiji se točan popis i adrese mogu vidjeti na stranici www.zagreb.hr.

>>Evo što Bandić kaže o odlaganju otpada na Jakuševcu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije