Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužili ministarstvo

Upravni sud u Rijeci odbio tužbu zelenih za Plomin C

Plomin C tužba (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
18.10.2013.
u 14:08

Ustavni je sud odlučio da u postupku izrade Studije utjecaja na okoliš nije bilo proceduralnih pogrešaka

Upravni sud u Rijeci danas je odbio tužbu Istarske županija, Zelene akcije, Zelene Istre i građana Labinštine protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode koje je tuženo zbog izdavanja okolišne dozvole za izgradnju Plomina C, projekta čija je vrijednost 800 milijuna dolara.

Ustavni je sud odlučio da u postupku izrade Studije utjecaja na okoliš nije bilo proceduralnih pogrešaka. Naime, tužitelji su pokušali dokazati da je izgradnja Plomina C na ugljen u suprotnosti s Prostornim planom Istarske županije te da će im ozbiljno narušiti zdravlje i onečistiti izvorišta pitke vode. Tvrdili su kako se radi o izgradnji izuzetno štetnog i nepotrebnog projekta, dovodeći u pitanje Studiju utjecaja na okoliš.

Presudu je komentirao i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović. - Zapravo me veseli da je takva odluka donesena, jer je to dokaz onoga što sam i prije isticao - da je postupak bio proveden u skladu sa zakonom, kazao je Zmajlović.

>> Zmajlović: Treba pojačati nadzor nad pošiljkama otpada  

>> Poruka Zagrepčanima: Glomazni otpad više ne može na ulice!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije