Naslovnica Vijesti Hrvatska

Upravni sud u Rijeci odbio tužbu zelenih za Plomin C

Ustavni je sud odlučio da u postupku izrade Studije utjecaja na okoliš nije bilo proceduralnih pogrešaka
18. listopada 2013. u 14:08 0 komentara 106 prikaza
Plomin C tužba (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Upravni sud u Rijeci danas je odbio tužbu Istarske županija, Zelene akcije, Zelene Istre i građana Labinštine protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode koje je tuženo zbog izdavanja okolišne dozvole za izgradnju Plomina C, projekta čija je vrijednost 800 milijuna dolara.

Ustavni je sud odlučio da u postupku izrade Studije utjecaja na okoliš nije bilo proceduralnih pogrešaka. Naime, tužitelji su pokušali dokazati da je izgradnja Plomina C na ugljen u suprotnosti s Prostornim planom Istarske županije te da će im ozbiljno narušiti zdravlje i onečistiti izvorišta pitke vode. Tvrdili su kako se radi o izgradnji izuzetno štetnog i nepotrebnog projekta, dovodeći u pitanje Studiju utjecaja na okoliš.

Presudu je komentirao i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović. - Zapravo me veseli da je takva odluka donesena, jer je to dokaz onoga što sam i prije isticao - da je postupak bio proveden u skladu sa zakonom, kazao je Zmajlović.

>> Zmajlović: Treba pojačati nadzor nad pošiljkama otpada  

>> Poruka Zagrepčanima: Glomazni otpad više ne može na ulice!

Advent u Zagrebu
Zagrebački advent
Zašto svi luduju za germknedlama, što je to kitnkez i gdje se krije Artomat?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.