Drama na aerodromu

Pijani vozač Ubera autom krenuo na pistu luke Franjo Tuđman

Uber
Uber
Uber
24.06.2017.
u 21:05
Gotovo je razbio zaštitnu rampu na servisnoj cesti koja vodi do piste i stajanki, a policija je utvrdila da je imao 1,1 promila alkohola u krvi
Pogledaj originalni članak

Prava drama odvijala se sinoć u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman kad je osobni automobil gotovo razbio rampu na servisnoj cesti i krenuo prema pisti.

Na mjesto događaja su se odmah sjurili zaštitari i policjaci u automobilima s upaljenim rotirkama. Incident je izazvao Damir M., Uberov partner-vozač.

Prema riječima svjedoka incidenta, vozač Damir M. čim je shvatio da je krenuo prema pisti, okrenuo je vozilo i htio je izići iz zaštićene zone, no u tome ga je spriječila rampa, a i policija i zaštitari su već bili stigli do njega. Naš sugovornik kaže da je na mjesto događaja došlo 15-ak policajaca i zaštitara. Svjedoci kažu da je Damir M. vozio cestom između starog i novog terminala i da je skrenuo lijevo na križanju gdje je znak obveznog zaustavljanja, i to na cestu kojom servisna vozila zračne luke dolaze na stajanke za zrakoplove.

To je strogo zaštićena zona i kretanje je u njoj organičeno pa tako cisterne s gorivom svaki put kad idu na stajanke moraju stati pred rampu i proći detaljnu kontrolu.

U zagrebačkoj policiji su nam potvrdili kako su od zaposlenika Zračne luke Franjo Tuđman dobili dojavu da se u petak u 21.58
sati dogodio incident na ulazu u zračnu luku, nakon čega su izišli na teren. Utvrdili su da je vozač Damir M. (51) skrenuo u krivi smjer prema ulazu u zračnu luku, gdje se nalazi i rampa koja je bila spuštena. Prošao je pored rampe te je tom prilikom okrznuo automobilom, nakon čega se odmah zaustavio i izišao iz vozila, rekli su u policiji.

Policijskim očevidom nisu utvrđena oštećenja ni na automobilu ni na rampi, a Damir M. prekršajno je prijavljen zato što je vozio pijan (imao je 1,1 promila alkohola u krvi), što nije imao važeću vozačku dozvolu i zato što je skrenuo na spomenutu cestu unatoč zabrani skretanja.

U Uberu su nam jučer kazali da istražuju sve detalje događaja od petka navečer na zagrebačkom aerodormu u kojem je sudjelovao njihov partner-vozač.

– U međuvremenu smo pokrenuli istragu kako bismo utvrdili sve okolnosti. Pravila ponašanja naših partner-vozača jasna su svima te ih se naši partner-vozači moraju strogo pridržavati. Utvrdi li se da je vozač bio pod utjecajem alkohola, neće mu biti dopušten daljnji rad preko Uberove aplikacije – poručili su iz Ubera.

Iako u policiji tvrde da Damir M. nije imao važeću vozačku dozvolu, u Uberu tvrde da su svi njegovi dokumenti važeći.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 75

DU
Deleted user
21:26 24.06.2017.

Uber vozać 51 god ??? I to bas kod zracne luke gdje su taksisti najveca mafija??? A da nije taj od 51 sebe prijavio prije par dana na Uber samo da to napravi??? Sigurno krkan koji sa njima cuga u nekoj birtiji pa su se lijepo dogovorili....mislim da sam jedno 80 % u pravu za ovu rekonstrukciju dogadjaja.

Avatar maxist
maxist
21:12 24.06.2017.

a što se fino posrećilo i poklopilo štrajkaškim odredima......imaju još argumenata za brundat......

Avatar stef99
stef99
22:41 24.06.2017.

Koja je to patka o kobajage vozaču UBERA, takve baje ne puše ni klinci u vrtiću, .... u sekundi su se našli svi zaštitari, pa 15 milicajaca, pa vojska, pa su se stvorili i marsovci, itd, itd, ..... ovi taksijaneri su majstori u muljagama, samo raja ne šipu te naivne igrokaze, ....