pukla cijev za dovod

U Rusiji 9 mrtvih na odjelu Covida zbog kvara na cijevi za kisik

Foto: Reuters/PIXSELL
U Rusiji 9 mrtvih na odjelu Covida zbog kvara na cijevi za kisik
09.08.2021.
u 23:01
Od početka pandemije nekoliko izgreda u bolnicama za covid dovelo je do smrti pacijenata
Pogledaj originalni članak

Devet bolesnika od Covid-19 umrlo je u ponedjeljak kada je pukla cijev za dovod kisika u bolnici u Vladikavkazu, glavnom gradu ruske republike Sjeverne Osetije, priopćilo je ministarstvo zdravstva.

"Devet pacijenata oboljelih od koronavirusa umrlo je zbog nedostatka kisika u bolnici u Vladikavkazu. Danas se dogodio kvar na sustavu za dovod kisika", navodi ministarstvo, a prenose ruske novinske agencije.

Agencije ujedno prenose izjavu privremenog čelnika republike Sergeja Minjajla koji je rekao da se "dogodio kvar na cijevi za kisik" zbog čega je "prekinut dovod kisika". Vodi se istraga za nepoštovanje sigurnosnih propisa i smrt zbog nemara, priopćio je ruski istražni odbor koji se bavi težim kaznenim djelima, a prenosi agencija TASS.

Od početka pandemije nekoliko izgreda u bolnicama za covid dovelo je do smrti pacijenata. U lipnju su tri osobe izgubile život u požaru u bolnici u Rjazanju, jugoistočno od Moskve. Sumnja se da je uzrok kvar na respiratoru. U svibnju 2020. sedam osoba je poginulo u požaru u bolnicama u Moskvi i u Sankt Peterburgu, gdje se također sumnja na kvar na respiratorima.

Rusija je četvrta u svijetu po broju zaraženih koronavirusom, s gotovo 6,5 milijuna službeno prijavljenih slučajeva, pokazuju podatci agencije France Pressea. Podatci statističke agencije Rosstata govore da je krajem svibnja u Rusiji bilo najmanje 290.000 umrlih od covida.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar dobry
dobry
23:10 09.08.2021.

Uh, da naša legenda miroslav petković nije skviknuo!? Rusku "medicinu" u zvijezde kuje...a i sputnjikV je već 5 puta primio. Od Putina 2x osobno...

PR
pravednik2
23:18 09.08.2021.

Petković na godišnjem?

Avatar Croatino
Croatino
14:14 10.08.2021.

Ruski budget se puni sa oko 60% izvozom plina i nafte. Sve drugo je katastrofa, da nema plina ni nafte bili bi poput africke drzave, gladni i zedni. A to sto zarade trpaju u vojsku, to im je politika. Imaju Putina, desetak milijardera i gladnu drzavu, al rusi znaju trpiti pa je sve ok. Vjerojatno plin bio jeftini od kisika pa probali hoce moci i tako.