Klanjec

U Franjevačkom samostanu bit će i Kuća europskih himni

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Klanjec
Foto: Mladen Mandić
Klanjec
12.08.2014.
u 12:00
Do konca godine u ovaj projekt će se uložiti oko 550 tisuća kuna, a vrijedan je ukupno 10 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Grad Klanjec je od Ministarstva turizma dobio 300 tisuća kuna za svoj projekt “Kuća europskih himni i kulturna baština Klanjca”. Kako je rekla ravnateljica klanječkog Kulturnog centra Snježana Ricijaš, radi se o jednom od najznačajnijih projekata Grada Klanjca u zaštiti, promociji i prezentaciji kulturne baštine. Cijeli projekt koji će se realizirati u prizemlju Franjevačkog samostana, a vrijedan je deset milijuna kuna. S odobrenim potporama Ministarstva kulture Grad i Centar uložit će do kraja godine 550 tisuća kuna.

Projektna dokumentacija

- Dugogodišnjim ulaganjima Ministarstva kulture, ovaj projekt uz muzejske sadržaje predviđa i niz drugih proizvoda kulturnog turizma i povezivanja s gastronomskom i enološkom ponudom. Dio novca bit će uložen u privremeni postav Zavičajne zbirke u južnom krilu samostana, a preostali u pripremu projektne dokumentacije i studije izvodljivosti za sjeverni dio prizemnog samostanskog prostora koje je novim ugovorom Franjevačka provincija ustupila Gradu za potrebe muzejske djelatnosti na 99 godina - kaže S. Ricijaš.

Projekt na EU fondove

Izradom dokumentacije stvorit će se uvjeti za prijavu projekta za sufinanciranje iz EU fondova, s obzirom da je dobio i pozitivno mišljenje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U samostanu će biti predstavljene himne iz svih zemalja EU-a i Vatikana.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.