Neizbrisiv trag

U 106. godini preminuo je Tyrus Wong, crtač legendarnog Bambija

Disney
Foto: Promo foto
Pickbox Disney
02.01.2017.
u 00:15
Vizija tvorca Bambija i rad Tyrusa Wnga i dalje i danas nadahnjuje, a Bambi je 2011 uključen na popis kulturne, umjetničke i povijesne baštine SAD-a
Pogledaj originalni članak

Američki umjetnik kineskog podrijetla, Tyrus Wong, "legenda" Disneya koji je nacrtao Bambija, umro je ovog tjedna u dobi od 106 godina, objavio je muzej Walt Disney.

Tyrus Wong, rođen u Cantonu emigrirao je u Sjedinjene Države dok je bio dijete, a umro je u četvrtak okružen obitelji, prema priopćenju muzeja Disney od ovog vikenda. On je radio samo tri godine, od 1938. do 1941. za studio Disney, ali njegov trag ostaje neizbrisiv. Vizija tvorca Bambija i rad Tyrusa Wnga i dalje i danas nadahnjuje.

Neosporno remek-djelo animacije, "Bambi" je snimljen 1942., a 2006. je studio Disney pripremio nastavak "Bambi 2", vrlo blizak originalu na umjetničkom i tehničkom planu. Lane Bambi je je djelo mađarskog pisca Felixa Saltena tijekom 1920. koji je bio prijatelj Sigmunda Freuda.

Dobitnik Nobeleove nagrade za književnost Thomas Mann je poklonio roman Waltu Disneyu koji ga je odlučio ekranizirati. "Bambi" je 2011. uključen na popis kulturne, umjetničke i povijesne baštine Sjedinjenih Država.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OK
okus
00:33 02.01.2017.

Djetinjstvo mnogih generacija.. Hvala Vam. Pocivao u miru.

FI
Fisherman
06:27 02.01.2017.

E da je meni dozivjet njegove godine....RIP