DIO ZELENOG PLANA

Novo ime u Plenkovićevoj Vladi: 'Postavit ćemo temelje za zdravu i održivu budućnost'

Tomislav Sokol
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Sokol
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Tomislav Sokol
16.07.2020.
u 14:06
Predviđeno je donošenje 27 zakonodavnih i nezakonodavnih akata do 2024. godine.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski zastupnik Tomislav Sokol imenovan je izvjestiteljem Europske pučke stranke za mišljenje Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO) o Strategiji 'Od polja do stola'.

Europska komisija je u prosincu prošle godine predstavila svoj Zeleni plan o održivosti i energetskoj neovisnosti Europske unije. Dio plana je i strategija 'Od polja do stola' koja definira ključne prioritete za postavljanje održivog i zdravog prehrambenog sustava.

- Provedbom ove Strategije postavit ćemo temelje za zdravu i održivu budućnost nas i naše djece. Pokrećemo niz aktivnosti koje će dugoročno osigurati zdraviju hranu s manje pesticida i aditiva na obiteljskom stolu te potaknuti lokalne proizvođače da se odvaže na povećanje proizvodnje - izjavio je Sokol.

Napominje kako je povećanje samostalnosti u proizvodnji hrane važno jer će, uz poticane domaćih gospodarstava, kvaliteta proizvoda biti veća te će se smanjiti ovisnosti o uvozu hrane iz trećih zemalja.

Predviđeno je donošenje 27 zakonodavnih i nezakonodavnih akata do 2024. godine.

- Ovo je vrlo važan korak prema zdravijoj i neovisnoj Europi. Zdravija i pristupačnija hrana lokalnog uzgoja štiti naše potrošače jer će se u svakom trenutku moći informirati što konzumiraju, a važno je napomenuti i kako povećanjem organske proizvodnje štitimo okoliš od nepotrebnih zagađenja i čuvamo bioraznolikost našeg kontinenta - za kraj je zaključio Sokol.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.