Tadić uvjerava

Tadić: Srbija je spremna na kompromis oko Kosova

Foto: afp
Tadić: Srbija je spremna na kompromis oko Kosova
24.04.2010.
u 11:28
Tadić je rekao da Srbija želi konačno rješenje za Kosovo, a ne zamrznutu situaciju i "spremna je sjesti za pregovarački stol ali ne doći do rješenja kojim bi Srbija sve izgubila, a Albanci sve dobili".
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je za Al Jazeeru da je Srbija spremna na kompromis kada je riječ o statusu Kosova, ali je jasno rekao da Srbija neće nikada priznati neovisnost Kosova. Tadić je rekao da Srbija želi konačno rješenje za Kosovo, a ne zamrznutu situaciju i "spremna je sjesti za pregovarački stol i postići kompromisno rešenje, ali ne takvo kojim bi Srbija sve izgubila, a Albanci sve dobili".

- Nastavit ćemo politiku koja ide prema postizanju kompromisa, ali politika oko Kosova i metohije, u okviru koje branimo naš integritet i međunarodno pravo, ne znači odustajanej od članstva u EU. srbiaj se toga nikada neće odreći i to je naš glavni strateški cilj - rekao je Tadić dodajući kako rezultate rješenja u politici nikada ne donosi rigidnost, već fleksibilnost.

Tadić je rekao da neovisnost Kosova i Metohije nikada neće priznati zemlje poput Španjolske, Rumunjske, Slovačke, Cipra i dodao kako Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Srbijsanki predsjednik je intervju Al Jazeeri dao prije odlaska u Istanbul gdje se danas sastaje s predsjedniciam Turske i BiH, Abdullahom Gulom i Harisom Silajdžićem gdje će biti govora i o sudjelovanju Srbije na ministarskoj konferenciji pod pokroviteljstvom EU u Sarajevu 2. lipnja budući da Srbija, slično kao za nedavni sastanak na Brdu kod Kranja, uvjetuje svoj dolazak nepozivanjem Kosova kao ravnopravnog sudionika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 84

BO
bosut1
22:53 24.04.2010.

Koje Marsi?

SC
shq_ctrl
16:24 24.04.2010.

Turčine marsijanac... Možda bi tvoji šipci trebali zahtijevati ovo ili ono... Ali na kraju će svi bježati preko prokletija, kao što su već 5-6 puta u zadnjih 150 godina... Uostalom, toga si svjestan i ti, zato se i tješiš lajanjem na mjesec...

MR
M@rsij@nac
21:08 24.04.2010.

Videos for Nezavisni-Sandzak-video Nezavisni -Sandzak Himna Sandzaka