Off shore tvrtke

Slovenci i USKOK istražuju pranje novca u Sloveniji, među osumnjičenima i Hrvat

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Slovenci i USKOK istražuju pranje novca u Sloveniji, među osumnjičenima i Hrvat
04.10.2018.
u 15:40
Nitko nije uhićen, potvrdili su iz slovenske policije koja u Sloveniji još vrši pretrese stanova i poslovnih prostora osumnjičenih osoba
Pogledaj originalni članak

Slovenska policija potvrdila je da tamošnji Nacionalni ured za istrage (NBI) u suradnji s Hrvatskim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) pretražuje tvrtke, poslovne prostore i stanove šestoro osoba na području Ljubljane, Kopera i Maribora.

Također, prostori se pretražuju i na teritoriju Hrvatske, u sklopu istrage zbog sumnji u pranje novca i zlouporabu položaja.

Slovenska trgovačka društva na osnovu krivotvorenih, odnosno fiktivnih računa plaćala su usluge off shore tvrtkama, registriranim u Velikoj Britaniji, a šteta se procjenjuje na 1,6 milijuna eura.

Među šest osumnjičenih osoba je i jedan hrvatski državljanin. Nitko nije uhićen, potvrdili su iz slovenske policije koja u Sloveniji još vrši pretrese stanova i poslovnih prostora osumnjičenih osoba. 

Slovesnki mediji pišu da je riječ o Sandru Stipančiću, koji je  sa  Zdravkom Mamićem optužen u slučaju Dinamo 2. Ta optužnica  još  nije pravomoćna, a USKOK njome Mamića, Stipančića i ostale tereti da su preko off shore kompanija uzimali novac iz Dinama.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
08:25 05.10.2018.

ma nije moguće , da je tako mislim da bi hrvatski pravosudni organi spriječili takav nedomoljuban odnos prema katoličkoj domovini . Prokleti slovenci , opet nam podmeću,....