Mandatno-imunitetno povjerenstvo

Skinut imunitet bivšem ministru Lovri Kuščeviću. Širi se istraga

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Lovro Kuščević
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Lovro Kuščević
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Lovro Kuščević
Autori Vecernji.hr, Hina
20.02.2020.
u 10:55
Zbog sumnje da je kao općinski načelnik Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ova stana Uskok je istragu pokrenuo u rujnu
Pogledaj originalni članak

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas je odlučilo skinuti imunitet bivšem ministru Lovri Kuščeviću zbog proširenja istrage.  

Podsjetimo, zbog proširenja istrage Državno odvjetništvo je od Sabora još jednom zatražilo skidanje imuniteta Kuščeviću koji se u saborske klupe vratio nakon odlaska s dužnosti ministra uprave upravo zbog afere s prenamjenom nekretnina.

Zbog sumnje da je kao općinski načelnik Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ova stana Uskok je istragu pokrenuo u rujnu. Uz Kuščevića i njegova šogora Ivice Žuvića pod Uskokovom istragom zbog zlouporabe položaja i ovlasti tada su se našli i nekadašnji predsjednik Općinskog vijeća Nerežišća Jakša Goića te načelnik općine Svemir Obilinović. USKOK tvrdi da je Kuščević inicirao izmjene prostornog plana od kojih je kasnije jedino on imao koristi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NA
Nadalinaaa
12:12 20.02.2020.

Ovo se zove rješavanje korisnih idiota.

BA
Barbasmora
11:22 20.02.2020.

Balkanac na balkanu prakticira balkansku tradicionalnu "pomogni sebi i balkanski bog ce ti pomoc".

IG
Igggy
11:07 20.02.2020.

Ajd konačno...