SAMO 7 PROTIV

Sabor potvrdio Jelenića za glavnog državnog odvjetnika

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Dražen Jelenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Dražen Jelenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Dražen Jelenić
20.04.2018.
u 12:38
Od 2008. do 2011. kao županijski državni odvjetnik radi u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a rad nastavlja kao zamjenik glavnog državnog odvjetnika
Pogledaj originalni članak

Dražen Jelenić novi je glavni državni odvjetnik, odlučio je u petak Sabor s 81 glasom ''za'', sedam ''protiv'', te 42 ''suzdržana''.

 

Jelenić je naslijedio dosadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana kojemu je do sada bio prvi zamjenik.

Oporba je održala obećanje dano u raspravi te Jeleniću nije dala svoj glas, ne zbog njega samog nego, kako su rekli, zbog načina na koji je izabran kao i načina na koji su vladajući ''zahvalili'' njegovu prethodniku. 

Dražen Jelenić rođen je 1966. u Zagrebu, gdje je završio Pravni fakultet, nakon čega se zaposlio kao vježbenik u Službi društvenog knjigovodstva i Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Karijeru nastavlja u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao državnoodvjetnički savjetnik i zamjenik općinskog državnog odvjetnika. U Općinskom državnom odvjetništvu u Samoboru radi kao vršitelj dužnosti državnog odvjetnika, nakon čega se kao zamjenik državnog odvjetnika zapošljava u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Od 2003. do 2008. godine radi u DORH-u u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Zagreb, kao zamjenik ravnatelja USKOK-a i voditelj Odjela za međunarodnu suradnju i zajedničke istrage. Od 2008. do 2011. kao županijski državni odvjetnik radi u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a rad nastavlja kao zamjenik glavnog državnog odvjetnika.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

RO
rotuutor
12:57 20.04.2018.

Djed partizančina,otac komunjara,doduše bezopasna,a ova spodoba inače iz Dugog Sela.

NE
Nepokolebljiv
15:15 20.04.2018.

Vaznije je da su nam kazali tho i sto su mu bili roditelji! Neka se ne srame sumske aristokracije pa kada je "premijer" neprijatelj Hrvatske zasto bi ovaj bio bolji!

RI
rightside
12:59 20.04.2018.

sad i sam najbolje vidi ko ga podrzava a ko ne,, ciji je "kralj" pao pa posto ne mogu i dalje imat svog igraca na celu dorha nece ni ovog podrzat,,))) i u tom "modu" i nastavit sa poslom bivsega,,i procesuirat te sve lopine iz partije i njihovih satelitskih pratioca,