uvaženi novinar

Ratko Bošković, novi kolumnist Večernjeg lista

Ratko Bošković, novi kolumnist Večernjeg lista
03.06.2016.
u 12:42
Kolumnu ću pisati iz područja ekonomskih politika – fiskalne, monetarne i razvojne, najavljuje Bošković
Pogledaj originalni članak

Večernjakovom timu pridružio se Ratko Bošković. Ovaj uvaženi novinar s višedesetljetnim iskustvom u Večernjaku će imati stalnu kolumnu četvrtkom, ali i pisati tekstove o nizu tema iz gospodarstva.

– U Večernji list me privukla njegova visoka razina profesionalnosti, otvorenost i prijemčivost za različite ideje i poglede, medijska suvremenost, poslovni dinamizam i prisna kolegijalna atmosfera – kaže Bošković.

– Kolumnu ću pisati iz područja ekonomskih politika, fiskalne, monetarne i razvojne, otkrivajući nove pojave i trendove, uvijek iz nekog novog rakursa, analitički i nastojeći čitateljima približiti kako ekonomska politika oblikuje njihove životne i radne uvjete – najavljuje.

Bošković je u novinarstvu još od 1976. kao novinar, urednik te glavni i odgovorni urednik u Studentskom listu, Poletu, Vjesniku, Startu i listu Danas. Godine 1988. osnovao je prvo privatno novinsko-nakladničko poduzeće u bivšoj Jugoslaviji, Mediapress, koje je osiguralo novinarsku i uredničku jezgru za pokretanje Globusa. U Globusu je bio zamjenik glavnog i odgovornog urednika, novinar i komentator. Kao jedan od pet osnivača utemeljio je Europapress holding, najveće novinsko-izdavačko poduzeće u Hrvatskoj, sudjelovao je u pokretanju Glorije i OK-a, kojem je bio prvi direktor. Suosnivač je Nacionala, pokrenuo je i uređivao Ultra magazin i poslovni mjesečnik Kapital. Od 2000. bio je pomoćnik glavnog urednika, urednik ekonomije i komentator u Jutarnjem listu, a zatim kao zamjenik glavne urednice sudjelovao u pokretanju i uređivanju ekonomskog tjednika Business.hr za švedski Bonnier Business Press te kao glavni urednik dvotjednika Objektiv. Pokrenuo je i uređuje internetski tjedni newsletter Euroreport za politiku i ekonomiju Europske unije, kojemu je suizdavač Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Kao autor objavio je četiri publicističke knjige o fenomenu krupnih promašenih investicija u bivšoj Jugoslaviji, o hrvatskim malim poduzetnicima, hrvatskom tržištu kapitala i aferi Podravka. Osnovao je i vodi vlastito knjižarsko nakladničko poduzeće Metropress koje je objavilo više zapaženih prijevoda publicistike, pokrenuo Biblioteku Hrvatske gospodarske komore za koju je odabrao, preveo i uredio nekoliko djela najistaknutijih suvremenih svjetskih ekonomista (J. M. Keynesa, P. Davidsona, D. Rodrika, K. Reinhart, K. Rogoffa...). Sudjelovao je u radu ekspertne skupine ekonomista Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, za koji je preveo i uredio knjigu M. Blytha „Politika rezanja javne potrošnje“.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar nula
nula
13:27 03.06.2016.

U Večernji list me privukla njegova visoka razina profesionalnosti, otvorenost i prijemčivost za različite ideje i poglede, medijska suvremenost, poslovni dinamizam i prisna kolegijalna atmosfera - kaže Bošković. --------> hahahahahaha !!!!

ĆA
ćaćaća
13:20 03.06.2016.

još jedan kukuriku novinar...

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
13:16 03.06.2016.

Još jedan "Društveno-politički djelatnik"