Strava na Pagu

Rasprava o smjeni ravnateljice. Sindikat: Smjena neće riješiti probleme

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Rasprava o smjeni ravnateljice. Sindikat: Smjena neće riješiti probleme
04.03.2019.
u 11:10
Ravnateljica Vesna Burčul rekla je da je izvjestan rezultat glasovanja o njezinoj smjeni te najavila da će nakon toga medijima poslati svoj stav o slučaju
Pogledaj originalni članak

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru sastalo se danas kako bi raspravilo o propustima u radu ravnateljice Vesne Burčul zbog slučaja bacanja djece s prvog kata na Pagu. 

"Moram izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja. Upravno vijeće je danas dobilo izvješće o izvršenim nadzorima sukladno poslovniku nastavak je zakazan za sutra u 10 sati, a tada ćemo moći raspraviti sve ono što danas iščitamo te ćemo sukladno činjenicama dalje onda i postupati", kazali su iz Upravnog vijeća. Nalazi su na 11 stranica, dodali su. U međuvremenu ravnateljica Burčul je poslala priopćenje medijima koje možete pročitati OVDJE.

Ravnateljica Burčul je u jučerašnjoj izjavi rekla da je izvjestan rezultat glasovanja o njezinoj smjeni te najavila da će nakon toga medijima poslati svoj stav o slučaju koji je sablaznio cijelu Hrvatsku nakon što je otac bacio četvero djece s balkona. 

Video: Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb

Uoči sjednice djelatnici zadarskog Centra za socijalnu skrb izašli su pred zgradu kako bi dali potporu ravnateljici.

- Smjena ravnateljice neće riješiti sve probleme jer fali radnika imaju samo dva tri auta. Nešto ne funkcionira u ministarstvu i nema poštivanja normi o broju radnika sukladno normama u eu. Radnici su zatrpani papirologijom, a ne radom na terenu. Mediji su ravnateljicu osudili unaprijed. Sve probleme treba okrenuti naopako sto je rekao i državni tajnik Sramota kad je odlazio, ovdje nedostaje dvadesetak radnika, a ovdje su radnici izloženi i fizičkim napadima i oni trebaju imati status službene osobe - rekao je Zvonimir Petrović sindikalist.

Podsjetimo, nakon stravičnog slučaja koji je potresao Hrvatsku kada je monstruozni otac bacio svoje četvero djece s balkona, ministrica Nada Murganić zaputila se u Zadar kako bi iz prve ruke saznala je li bilo propusta. Kazala je da su uočeni teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb.

- Cijela hrvatska javnost je zgrožena i potresena. Krenuli smo u Centar za socijalnu skrb Zadar, poslali smo 2 inspekcije, a još se uvijek vrši nadzor nad svim zaposlenima Centra. Kontaktirala sam i liječnike. Prvim izvidima uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijanu skrb. Zahtijevat ćemo da se preispita njihova odgovornost, predlažem i smjenu ravnateljice. Upravno vijeće bit će sazvano već u ponedjeljak - kazala je Murganić na presici.

Video: Ravnateljica o događaju na Pagu

Stravičan događaj koji je potresao javnost dogodio se prošlog tjedna na Pagu kada je otac četvero malodobne djece bacio s balkona. Nije ni pogledao svoju djecu koja su u krvi i suzama ležala na podu. Samo je prošao pokraj njih i sjeo u automobil. Supruga je uspjela samo povikati: “Kurvin sine, što si to napravio!” Josip Rođak (54) odvezao se na policiju u Pagu, ušao u zgradu i rekao: “Bacio sam djecu s balkona.” I potom je ušutio. Određen mu je istražnio zatvor. Prijavljen je za četverostruko ubojstvo u pokušaju, za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina.

Video: Vlasnik kuće o uvjetima u kojima je živjela obitelj

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
11:01 04.03.2019.

Svi kenjaju o odgovornosti, a kada se nekome uruci otkaz onda je kuknjava "a zasto bas njoj/njemu. Bolesno do bola.

ST
stefj
11:50 04.03.2019.

Bolesno, treba dobiti otkaz socijalni radnik zadužen za obitelj i njegov nadređeni. Mora se preuzeti odgovornost... Kakvi prosvjedi. Zato nam i je tako što u državnim i javnim službama nema odgovornosti, niti mrvicu...

KO
koki
12:48 04.03.2019.

A najbolje je da nitko nije kriv i nikoga ne treba smijeniti. Akoje tako, smijeniti, odnosno ukinuti citavo ministarstvo i nista se na gore promijeniti nece. sacuvati novac. dobiti novu radnu snagu za gradjevinu, za drugo sposobni nisu i napravit cemo mali napredak ka boljitku