Ubio ga bijeli policajac

Prosvjedi u američkom Wisconsinu zbog ubojstva 19-godišnjeg crnca

Foto: Reuters/PIXSELL
ubojstvo crnca, tony robinson
Foto: Reuters/PIXSELL
ubojstvo crnca, tony robinson
Foto: Reuters/PIXSELL
ubojstvo crnca, tony robinson
Foto: Reuters/PIXSELL
ubojstvo crnca, tony robinson
Foto: Reuters/PIXSELL
ubojstvo crnca, tony robinson
08.03.2015.
u 11:06
Tony Robinson bio je nenaoružan, a policajac je u njega pucao jer ga je 19-godišnjak navodno uvrijedio
Pogledaj originalni članak

Stotine građana Madisona u američkoj saveznoj državi Wisconsin prosvjeduje ispred policijske postaje zbog ubojstva 19-godišnjeg crnca kojeg je u petak ubio policajac bijele rase.

Mladić je bio nenaoružan, a policajac je u njega pucao jer ga je 19-godišnjak navodno uvrijedio, piše Yahoo News.

Policajac Matt Kenny odazvao se na poziv o nasilničkom ponašanju 19-godišnjeg Tonyja Robinsona. Otpratio ga je u njegov stan nakon čega je došlo do svađe u kojoj je policajac ubio tinejdžera.

– Nije bio naoružan i zbog toga će se istraga zakomplicirati za istražitelje, ali i za javnost – rekao je šef tamošnje policije Mike Koval.

Zbog ubojstva stotine ljudi okupilo se pred lokalnom policijom noseći transparente "Crni život je bitan". Ubojstvo se dogodilo nekoliko dana nakon što je Ministrstvo pravosuđa objavilo kako neće teretiti policajca Darrena Wilsona koji je u kolovozu prošle godine ubio nenaoružanog 18-godišnjeg Michaela Browna, također crnca.

>> Ustrijelio crnca sa sendvičem jer je mislio da ima pištolj

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

CA
canaj.
17:23 08.03.2015.

Pogledajmo statistiku u USA. Oko 1600 bijelaca je ubijeno od strane crnaca svake godine. Crnci ubijaju bijelce u prosjeku 18 puta vise nego obratno.Oko milijun bijelaca je ubijeno ,napadnuto ,opljackano ili silovano od strane crnaca svake godine. Oko 90 % rasnih zlocina pocinjeno je nad bijelcima.Crnci pocine7.5 puta vise rasnih zlocina nego bijelci, iako crnci sacinjavaju samo 1/7 bijele populacije.Crnci pocine 9 x vise silovanja nego bijelci,19 x vise pljacki,u njihovim naseljima je 35 x vise nasilja nego u bijelim,itd.

NE
Nepokolebljiv
17:22 08.03.2015.

Usput u podnaslovu se koristi rijec "uvreda" sto je greska u koristenju rijecnika jer je u engleskom tekstu billa rijec "assult" sto znaci fizicki napad a ne rijec "insult" koja znaci uvreda.

NE
Nepokolebljiv
17:18 08.03.2015.

Tesko je donositi sud o necemu o cemu smo iz novina nedovoljno informirani! Dakle Policija je pozvana jer je netko fizicki napao prolaznike na ulici i skakao pred automobile pa onda udarao u prolazece aute. Po dolasku policije osumnjiceni je pobjegao u stan. Policajac je navodno iz stana cuo buku kao da se netko unutra tuce pa je nasilno usao da sprijeci zlocin. Tada ga je osumnjiceni fizicki napao i u borbi policajac je izvadio pistolj i u samoobrani pucao. Trenutno je trazio ambulantna kola i u meduvremenu davao umjetno disanje i masazu srca ranjeniku. Osumnjiceni je prevezan ZIV u bolnicu gdje je kasnije podlegao prostrijelnoj rani. To je poprilici sto se dogodilo i sasvim je irelevantno da je poginuli ranije cinio ili ne kriminalna djela ili da je taj isti policajac nekoliko godina ranije ubio bjelog covjeka za sto nije bio odgovoran.