Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio ga bijeli policajac
Povratak na članak

Prosvjedi u američkom Wisconsinu zbog ubojstva 19-godišnjeg crnca

Tony Robinson bio je nenaoružan, a policajac je u njega pucao jer ga je 19-godišnjak navodno uvrijedio

Komentari 9

CA
canaj.
17:23 08.03.2015.

Pogledajmo statistiku u USA. Oko 1600 bijelaca je ubijeno od strane crnaca svake godine. Crnci ubijaju bijelce u prosjeku 18 puta vise nego obratno.Oko milijun bijelaca je ubijeno ,napadnuto ,opljackano ili silovano od strane crnaca svake godine. Oko 90 % rasnih zlocina pocinjeno je nad bijelcima.Crnci pocine7.5 puta vise rasnih zlocina nego bijelci, iako crnci sacinjavaju samo 1/7 bijele populacije.Crnci pocine 9 x vise silovanja nego bijelci,19 x vise pljacki,u njihovim naseljima je 35 x vise nasilja nego u bijelim,itd.

VL
NE
Nepokolebljiv
17:22 08.03.2015.

Usput u podnaslovu se koristi rijec "uvreda" sto je greska u koristenju rijecnika jer je u engleskom tekstu billa rijec "assult" sto znaci fizicki napad a ne rijec "insult" koja znaci uvreda.

VL
NE
Nepokolebljiv
17:18 08.03.2015.

Tesko je donositi sud o necemu o cemu smo iz novina nedovoljno informirani! Dakle Policija je pozvana jer je netko fizicki napao prolaznike na ulici i skakao pred automobile pa onda udarao u prolazece aute. Po dolasku policije osumnjiceni je pobjegao u stan. Policajac je navodno iz stana cuo buku kao da se netko unutra tuce pa je nasilno usao da sprijeci zlocin. Tada ga je osumnjiceni fizicki napao i u borbi policajac je izvadio pistolj i u samoobrani pucao. Trenutno je trazio ambulantna kola i u meduvremenu davao umjetno disanje i masazu srca ranjeniku. Osumnjiceni je prevezan ZIV u bolnicu gdje je kasnije podlegao prostrijelnoj rani. To je poprilici sto se dogodilo i sasvim je irelevantno da je poginuli ranije cinio ili ne kriminalna djela ili da je taj isti policajac nekoliko godina ranije ubio bjelog covjeka za sto nije bio odgovoran.

VL
RU
ruger
18:11 09.03.2015.

Glupost uvrjedi policajca i ovaj ga ubio.Ovo je cista laz.Svatko u americi treba da zna da fizicki napad na policiju znaci samoubistvo i to se nikad nece i ne treba promjenit.A za verbalno vrjedanje samo kazna ,u to sam siguran.

VL
NE
Nepokolebljiv
16:52 08.03.2015.

Ako mi bude dozvoljeno: Fraza "americki Wisconsin" sugerira da prosjecni produkt hrvatskog skolstva nezna da je Wisconsin jedna od americkih saveznih drzava poprilici 3 puta vece povrsine od povrsine R.Hrvatske; da je populacija Wisconsina za 35% veca od populacije u Hrvatskoj. Slazem se da je hitno potrebno nesto uciniti u Americi da se neutralizira rasna nejednakost u americkom sudstvu i zatvorima! Bjeli Amerikanci moraju pod hitno poceti vise krsiti zakone i okrenuti se kriminal za oko 800% da bi sustigli svoje crne sugradane. Takoder moraju pociniti oko 12 puta vise ubistava i oruzanih pljacki pa da se izvednaci broj takovih zlocina po rasnom kljucu. Tada ce svi zagovornici rasne jednakosti valjda biti zadovoljni. Povecanje broja crnih policajaca ce biti nesto teze jer nema dovoljno crnih gradana koji zadovoljavaju kriterije (da nisu osudivani za kriminalna djela) i da su voljni biti policajcima.

VL
RA
Rangostar
13:35 08.03.2015.

Ovi crnci samo nešto prosvjeduju, isto ko i Palestinci

VL
RU
ruger
18:28 09.03.2015.

Isto bi mu bilo i da je bio bjel ne daju se policajci tuci.Nikakve veze sa rasizmom nema.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.