OTVORENO

Predsjednik HSU: Umirovljenici se nisu nikome prodali niti će se prodati

Foto: HRT
Predsjednik HSU: Umirovljenici se nisu nikome prodali niti će se prodati
13.04.2021.
u 23:02
Veselko Gabričević kaže kako svakome umirovljeniku treba 500 do 700 kuna za dodatne troškove zbog pandemije
Pogledaj originalni članak

Kako ojačati mirovinski sustav?, bila je tema večerašnjeg Otvorenog na HRT-u, a u kojem se govorilo o COVID-dodacima koje će Vlada isplatiti umirovljenicima.

- Matica umirovljenika i Sindikat umirovljenika su prošle godine u travnju dostavili zahtjev premijeru i Ministarstvu i od tada se radi na COVID dodatku - kazala je Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.

- Hrvatska stranka umirovljenika nam se priključila i željeli bi da nam se priključe svi - kazala je predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske. Dodala je kako ne mogu biti potpuno zadovoljni, ali da je ipak 850 tisuća umirovljenika dobilo pomoć od 400-1.200 kuna, uz cenzus od 4.000 kuna.

- Umirovljenici se nisu nikome prodali niti će se prodati. Oni traže svoje mjesto pod suncem i da im mirovina bude dostatna za život - kazao je Veselko Gabričević, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika. Rekao je i kako po nekim procjenama svakome umirovljeniku treba 500 do 700 kuna za dodatne troškove zbog pandemije (maske, dezinficijensi, dodaci prehrani i skuplji lijekovi...). Napomenuo je da u Hrvatskoj 120.000 umirovljenika ima mirovinu manju od 1500 kuna.

Davorko Vidović (SDP) smatra pak kako ova mjera neće polučiti rezultat i umirovljenike usmjeriti da glasaju za HDZ.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar neidemdalje
neidemdalje
09:34 14.04.2021.

nisu se umirovljenici prodali već ovi umirovljenički žetončići ...

Avatar Kupuje izbore COVID dodatkom
Kupuje izbore COVID dodatkom
07:11 14.04.2021.

"Naša najranjivija skupina". A ja mislio da su djeca naša najranjivija skupina.

DU
Deleted user
06:51 14.04.2021.

Dobio sam korona dodatak, da li mogu dva puta glasati za hdz?