Vukovar

Policajac braneći psa ubio drugoga

Foto: Branimir Bradarić
Policajac braneći psa ubio drugoga
12.02.2019.
u 20:14
Vlasnik uginulog mješanca staforda kaže da će prijaviti policajca.
Pogledaj originalni članak

Stefan Pejaković (19) iz Vukovara podnijet će kaznenu prijavu protiv policajca D.B. koji mu je, pucajući iz službenoga pištolja, sa dva hica usmrtio psa Rexa. Dogodilo se to u nedjelju oko 17 sati na glavnoj cesti u Borovu. Policajac j bio u šetnji sa suprugom i svojim psom, a odjednom je iz jednoga dvorišta istrčao pas i napao njegova psa.

– Na Rexu su bile dvije ulazne i dvije izlazne rane. Metak mu je slomio kralježnicu pa se s ceste na prednjim nogama dovukao do dvorišta i ubrzo uginuo. Nije mi jasno zašto policajac izvan službe, u šetnji sa suprugom, nosi pištolj – kaže Pejaković.

Dodao je i da njegov pas, inače mješanac staforda, nije imao brnjicu, kao ni policajčev labrador koji je bio na uzici. Pita se i zašto D.B. nije pucao u zrak da ga uplaši, nego je odmah pucao u njega.

Pucao je da ga ubije, i to na ulici, na javnome mjestu. Znači li to da svi trebamo nositi pištolje na ulici i ponašati se kao lokalni šerifi – ogorčen je Pejaković.

Komentirajući slučaj iz Borova, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je da je policajac opravdano pucao iz službenoga pištolja.

– Pas koji je napao nije bio pod nadzorom, za razliku od policajčeva psa koji je bio na povodcu. Pejakovićev pas počeo je gristi psa na povodcu, a kada ga policajac nije uspio potjerati i kada je i njega zamalo ugrizao, pucao je u psa. Sukladno tome i zakonu, protiv policajca neće biti pokrenut postupak – rekao je Džigumović. Dodao je i da je sam policajac zvao policiju te kontaktirao s veterinarom i Službom za zakonitost postupanja MUP-a.

U subotu je i u Puli usmrćen pas kada je nepoznati muškarac kuji američkog staforda koja je bila u šetnji s vlasnicom u Šijanskoj šumi, zadao nožem četiri ubodne rane. Jedna od rana bila je duboka osam centimetara. Nakon što je izbodena, krenula je prema vlasnici i nakon nekoliko metara uginula.

Stablo palo na automobil

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

DU
Deleted user
20:50 12.02.2019.

Pas istrčao iz dvorišta i napao drugog psa na lajni. Stefane, da si ti znao držati psa na siguran način on nebi mogao istrčati. Jeli policajac trebao čekati da tvoj ker napadne dijete??? Da nečiji "ljubimac" napadne moje dijete na ulici ja nebi pucao u psa...

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
20:58 12.02.2019.

Naravno, nije smio reagirati, trebaolo je prvo sacekati da zakolje necije dijete, otkine prste s ruke ili neku laksu ozljedu...kai sto je to slucaj do sada.

VE
verica2
21:21 12.02.2019.

Policajac je postupio ispravno i hvala Bogu da se na njegovom mjestu nije našao netko drugi tko se ne bi bio u stanju obraniti. Vlasnik mješanca staforda ne samo da se nema zbog čega buniti, nego bi trebao odgovarati zbog toga što nije osigurao da pas ne može izaći iz dvorišta.