Udruga “Obitelj tri plus”

Osmislili obiteljsku karticu za tržište od 600.000 ljudi

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Obitelj tri plus
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Obitelj tri plus
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Obitelj tri plus
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Obitelj tri plus
15.10.2018.
u 20:38
Prema zadnjem popisu stanovništva, u Hrvatskoj je bilo 112. 830 obitelji s troje ili više djece, a cilj je okupiti sve velike obitelji kako bi se lakše izborile za zajednički cilj
Pogledaj originalni članak

Prije nekoliko mjeseci među mjerama koje bi trebale osnažiti demografsku politiku Vlada je spomenula i obiteljsku karticu koja bi obiteljima s više djece jamčila brojne popuste i beneficije, no ta specifična “klupska kartica” odnedavno već postoji u Hrvatskoj, a bit će promovirana ovoga utorka.

Projekt osmislila udruga

Projekt je osmislila udruga “Obitelji tri plus“, koja okuplja obitelji s troje ili više djece. Spomenutom karticom već se sada mogu ostvariti brojni popusti, čak i kod kupnje automobila.

– Naši redovni članovi dobivaju obiteljsku karticu koja im daje razne pogodnosti kod tvrtki partnera. Pametne tvrtke prepoznaju da su velike obitelji tržište od 600.000 ljudi, a nama samoorganizacija daje pregovaračku moć. Radimo na novim ugovorima i širenju mreže partnera – kaže Ivan Malbašić, predsjednik udruge, inače i sam otac četiriju kćeri.

Udruga ima vrlo ambiciozne ciljeve, a radi se o nezavisnoj, neprofitnoj, nevladinoj, nekonfesionalnoj i nestranačkoj organizaciji koja promiče, podržava, štiti i zastupa interese obitelji s troje ili više djece.

– Želja nam je okupiti sve hrvatske velike obitelji i tako se lakše izboriti za zajedničke ciljeve. Udruga nema niti će imati vrijednosnu, političku ili vjersku dimenziju. Prema zadnjem popisu stanovništva, u Hrvatskoj je 112.830 obitelji s troje ili više djece – kaže Malbašić, čija je udruga i član ELFAC-a, europskog krovnog udruženja.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Obitelj tri plus

Objašnjava kako su ciljevi udruge stvaranje afirmativnog društvenog okruženja za velike obitelji, poboljšanje kvalitete njihova života, poticanje poslovnih subjekata na društveno-odgovorno poslovanje, unaprjeđenje institucionalnog i zakonskog okvira, promicanje znanstvenih istraživanja o velikim obiteljima te povezivanje “tri plus obitelji”. Potencijalnim članovima najzanimljivija je upravo obiteljska kartica.

Iskustva iz Europe

– Mnogo možemo naučiti od prijatelja iz cijele Europe koji imaju desetljeća iskustva s ovakvim modelom udruživanja “tri plus obitelji“. Zato nam je članstvo u ELFAC-u iznimno dragocjeno. S financijske strane nam ne donosi ništa, i dalje se financiramo od članarina, donacija i sponzorstava.

U samo nekoliko mjeseci stvorili smo sustav spreman za priljev velikog broja članova, prepoznao nas je niz domaćih profesionalaca koji nam pomažu, zadobili smo povjerenje nekolicine sjajnih partnera. Pozivam velike obitelji da se učlane, poslovne subjekte da postanu partneri, a državu da nas podrži jer ovo je dokazano odlična metoda u demografskoj obnovi – kaže Malbašić dodajući kako udruga ne želi nikoga poticati "da ima ovoliko ili onoliko djece, to je pojedinačna odluka.”

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MU
Muzakus
21:13 15.10.2018.

Pozdravljam ideju, i ukljucenje veceg broja trgovina. U austriji postoji obiteljska kartica sa raznim popustima. Bilo bi dobro dati mogucnost ukljucivanja dijaspore i domace javnosti, donacija za ciljane popuste za najpotentniji dio nacionalnog bica.

SE
serđo12
07:58 16.10.2018.

Dok mi razmisljamo kako ćemo nesto lakse kupiti,cijeli svijet oko nas radi na tome kako nesto prodati!Tko nema pun tavan,garazu,ormar,nije pravi Hrvat!