Turističko priznanje

Od nosača kofera do ministra: hoće li nagrada za životno djelo pripasti Niki Buliću

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Niko Bulić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Niko Bulić
14.09.2017.
u 09:00
Prođe li kandidatura, bit će to gesta puna simbolike jer je nakon velikog doprinosa turističkoj organizaciji odlazak bio prilično gorak
Pogledaj originalni članak

U godini u kojoj sustav turističkih zajednica puni 25 godina turističku nagradu za životno djelo mogao bi dobiti dugogodišnji čelnik Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Službeno ga kandidira Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, ali, kako se u Dubrovniku može čuti, Bulić uživa i širu podršku tamošnjih turističkih radnika i javnosti.

– Što smo napisali u obrazloženju kandidature? Pa dovoljno je samo priložiti njegov životopis – odgovaraju u Turističkoj zajednici Dubrovačko-neretvanske županije.

Prođe li kandidatura, bit će to gesta puna simbolike. Radi se o čovjeku koji je HTZ vodio dulje od desetljeća i dao velik doprinos uspostavi nacionalne turističke organizacije, a rastanak je, pritom, bio prilično gorak. Nakon što je smijenjen s direktorske pozicije u mandatu ministra Veljka Ostojića, sa svojom nasljednicom Meri Matešić nije našao zajednički jezik i na kraju je sve završilo tužbom za mobbing. Spor je riješen nagodbom, Bulić je otišao u mirovinu, a, recimo, tek je u mandatu direktora Ratomira Ivičića ispraćen kako se radne kolege i rastaju u takvim prigodama, malim internim domjenkom.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Niko Bulić

Turistički profesionalac, koji je karijeru u turizmu odradio školski, od nosača kofera, preko direktorskih pozicija do funkcije ministra, od svoje životne preokupacije, kako doznajemo, ni u mirovini nije digao ruke. U svome Dubrovniku bavi se iznajmljivanjem apartmana. Inače, Bulić nije jedini kandidat za nagradu za životno djelo. U Glavni ured HTZ-a pristiglo je osam kandidatura, a nagrađeni će biti proglašeni na Danima turizma u listopadu. Ranije su tu nagradu dobili turoperator Selimir Ognjenović, bivša direktorica TZ-a Zagreb Amelija Tomašević, hotelijer Franco Palma...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.