ČIJI SU TO PRSTI?

Objavio fotografiju iz šume i zbunio sve: Nitko nije pogodio o čemu je riječ

Foto: Twitter
Objavio fotografiju iz šume i zbunio sve: Nitko nije pogodio o čemu je riječ
15.06.2021.
u 11:52
Na fotografiji se vide sivi prsti s noktima kako proviruju ispod debla, a mnogi su nagađali da pripadaju čimpanzi, languru, pa čak i gorili. No, svi su odgovori bili netočni
Pogledaj originalni članak

Priroda je vrhunski kreator i često se iznenadimo kako neke stvari nalikuju na druge. A prirodi ne treba Photoshop da bi nas iznenadila nekim prizorom.

Nakon što je Susanta Nanda iz indijske službe za šume lani objavio fotografiju neobičnih prstiju, njegova objava brzo je postala viralni hit na društvenim mrežama.

On je korisnike upitao mogu li pogoditi o kojoj je životinji riječ, a onda su krenula brojna nagađanja. Na fotografiji se, naime, vide sivi prsti s noktima kako proviruju ispod debla, a mnogi su nagađali da pripadaju čimpanzi, languru, pa čak i gorili. No svi su odgovori bili netočni.

Nakon što nitko nije mogao otkriti o čemu je zapravo riječ, Nanda je dao na znanje da je riječ o gljivama koje se zovu mrtvačevi prsti.

Neobično ime dobile su jer izgledaju baš poput prstiju mrtvaca, a inače rastu od dvije do pet zajedno. Česte su u šumama i šumskim predjelima, a najčešće rastu iz srušenih drveća i trulih panjeva.

Riječ je o jestivim gljivama koje se zbog svoje drvenaste konzistencije ipak ne konzumiraju, a ima ih i na području Hrvatske.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GO
Gogogogo
13:59 15.06.2021.

To je staro 3 godine....

DU
Deleted user
12:40 15.06.2021.

stari članak, stara slika i pred godnu dana riješen misterij "gljivo prstića" -a ja pogodio isprve... PS ima slika iste te gljive al je izrasla u obliku uha :)