Izborom kraljice karnevala u Rijeci i službeno počelo "peto godišnje doba"

Obersnel predao ključ grada meštru Toniju, kraljica je Bojana Batinica

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
kraljica
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
karneval
22.01.2010.
u 23:02
S meštrom Tonijem kraljica će "vladati" Rijekom i u vrijeme karnevalskih svečanosti i brojih maškaranih događanja sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala.
Pogledaj originalni članak

RIJEKA -  Maškare su večeras i službeno preuzele Rijeku. Gradonačelnik  Vojko Obersnel ključ  grada predao je karnevalskom gradonačelniku meštru Toniju koji je na spektakularnom izboru kraljice Karnevala u prepunoj Dvorani mladosti dobio i svoju novu kraljicu. Zlatnim plaštom, uz laskavu titulu 15-te po redu kraljice riječkog karnevala ogrnula se večeras 24 godišnja  Bojana Batinica, članica  karnevalske skupine "Bria" iz Rijeke, izabrana između 12 kandidatkinja, predstavnica karnevalskih skupina s riječkog područja. 

S  meštrom Tonijem  kraljica će "vladati"  Rijekom i u vrijeme karnevalskih svečanosti i brojih maškaranih događanja sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala. Za prva pratilju kraljice karnevala izabrana je Valnea Devčić, članica riječkih "Trsačkih maškara" , skupine koja je večeras imala najbolji scenski nastup na izboru, a druga je pratilja Darija Kranjac iz skupine "Zijat, sost, tancat i pit" iz Matulja.

Večerašnjim spektaklom na Trsatu u Rijeci je i službeno počelo "peto godišnje doba" - vrijeme karnevala čiji će vrhunac biti 14. veljače kada se na riječkom Korzu održava tradicionalna, 27 po redu, međunarodna karnevalska povorka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KS
KsenijaB
07:52 23.01.2010.

Obi nije los ali su mu prioriteti pobrkani ( moje misljenje). Grade se skupe sportske dvorane, a od obecane nove bolnice jos nista. Inace, za neupucene, Rijecke bolnice su u ocajnom stanju- kao u zemljama treceg svijeta. Isto tako sa zagadjenjem okolisa. Ina, Dina, Urinj, - veliki zagadjivaci a nista ne poduzimaju ( citaj: placaju) da se kvaliteta zraka poboljsa. P uno sminke ali prave vrijednosti- kao npr. osnovni zdravstveni standardi i cisti zrak - su na jako niskom nivou.

OB
-obrisani-
00:18 23.01.2010.

G. Obersnel, Samo naprijed. Najbolji si gradonačelnik do sada. Skidam ti kapu i moj naklon.