'ZAREDALO SE'

Novi homofobni napad u Splitu: Mladić pljuvao i gađao stvarima homoseksualca

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split Pride
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Sarajevo: 3. Povorka ponosa pod sloganom "Otpor sa margine"
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Sarajevo: Okupljanje sudionika 3. Povorke ponosa
15.11.2021.
u 12:40
O cijeloj situaciji se oglasila i PU splitsko-dalmatinska koja je potvrdila napad 27-godišnjaka na osnovi mržnje
Pogledaj originalni članak

Novi slučaj napada na homoseksualnog mladića dogodio se u petak u Splitu u poslijepodnevnim satima, a oko cijele situacije se oglasila i policija. 

- Zaredalo se. U petak 12.11. u popodnevnim satima ponovo smo imali homofobni napad. Ovaj put u Splitu. Dakle jedan od nas je šetao ulicom gledajući svoja posla. A jedan frajer u kasnim dvadesetima se zaustavio u autu jer mu se nešto nije svidjelo u vezi toga. Uzeo si je za pravo da ga psuje, vrijeđa, pljuje, prijeti smrću, naziva pederčinom i gađa predmetima koji su mu došli pod ruku - napisali su iz Split Pridea na svom Facebooku.

- Ovaj naš se naravno prepao, ali se i dobro snašao jer mu to nije prvi homofobni napad u životu. Ni drugi ni treći. Ni zadnji. 
Zapisao je broj na tablicama. Počinitelj je brzo pronađen. Podnesena je kaznena prijava - nadodali su iz Split Pridea te podsjetili na sličan napad koji se dogodio u Kaštelima prije desetak dana kada je dvojica muškaraca pretukla mladića na plaži.

- Na slučaju iz Kaštela se još uvijek radi i traži. Ukoliko netko ima bilo kakve informacije o počiniteljima homofobnog napada u Kaštelima, bili bi jako zahvalni da nam se javi, napisali su. 

O cijeloj situaciji se oglasila i PU splitsko-dalmatinska koja je potvrdila napad 27-godišnjaka na osnovi mržnje

- Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je je 12. studenog 2021.godine na području Splita iz osobnog vozila, oštećenom muškarcu uputio prijetnje smrću, psujući ga  i pljujući prema njemu, nazivajući ga pogrdnim imenom što je kod muškarca izazvalo strah, posebno je je prepoznat kao pripadnik LGBT zajednice. Nakon zaprimanja kaznene prijave provedeno je kriminalističko istraživanje i utvrđeno je kako je 27-godišnji muškarac ostvario obilježja kaznenog djela Prijetnja  počinjenog iz mržnje iz članka 139.st.3. u svezi st.2. KZ RH i protiv njega je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu podnesena kaznena prijava - napisali su.

>> VIDEO Apsurdna pravila: Od sutra uhićenik može na sud bez potvrde ili testa, ali policajac ne

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
18:07 15.11.2021.

Strašno,drugi dio!!!!

NN
novo nenormalni
13:26 15.11.2021.

strašno