Sutrašnji Večernji donosi

Njemačka gura inicijativu po kojoj bi Hrvati u Bosni i Hercegovini – nestali

Foto: Vecernji.hr
Naslovnica 10.7. 2017.
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
Angela Merkel i Andrej Plenković
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
Angela Merkel i Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Stier i Plenković
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
davor ivo stier
09.07.2017.
u 21:20
Njemačka inzistira da BiH bude uređena kao građanska država, što je koncept po kojem građanin prava crpi i uživa kao građanin i pojedinac, a ne kao pripadnik neke (etničke) skupine i kao takav primjenjiv je u većini država, a Hrvatska se tome protivi
Pogledaj originalni članak

Četiri se puta u posljednjih osam mjeseci između Hrvatske i Njemačke, iza zatvorenih vrata institucija EU, događao žestok verbalni okršaj. Svaki put zbog Bosne i Hercegovine, kad se pripremalo zajedničko stajalište EU o toj državi.

Njemačka i Hrvatska u pogledu BiH imaju drukčiji pristup – Njemačka inzistira da BiH bude uređena kao građanska država, što je koncept po kojem građanin prava crpi i uživa kao građanin i pojedinac, a ne kao pripadnik neke (etničke) skupine i kao takav primjenjiv je u većini država, a Hrvatska se tome protivi, apostrofirajući specifičnost BiH te smatrajući da bi takvo rješenje imalo kobne posljedice po stabilnost te države i po hrvatski narod te inzistira na izmjeni izbornog zakonodavstva kao preduvjetu i jamstvu jednakopravnosti svih triju konstitutivnih naroda.

Cijeli tekst čitajte u sutrašnjem Večernjem!

Neke od tema koje možete sutra naći u Večernjaku:

- Arapski milijarder i Trumpov prijatelj želi ulagati na Jadran

- Lagarde: Kad vlade služe svima, a ne samo odabranima, staje i odljev mozgova

- Tvrtke mogu u serijske bankrote, a kad propadne obrt vlasnik je - mrtav

- Idem u Irsku, ne želim čekati posao 6 godina

- Rakije nećemo imati ni za lijek!

- Nasljednica talijanskog diva ekskluzivno za Večernji o obiteljskoj povijesti i pokroviteljstvu u umjetnosti

Foto: Vecernji.hr
Naslovnica 10.7. 2017.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 146

KA
kapunjohan
21:42 09.07.2017.

To je dokaz da nema prijateljskih država i prijateljskih naroda , kao što nema ni evropske obitelji u najpozitivnijom smislu te riječi. U svijetu i politiki vladaju samo interesna prijateljstva što svijedočimo svaki dan, zato Hrvatska mora pronaći u svijetu interesne prijatelje i što su ti jači tim bolje. Njemačka definitivno nije interesno vezana uz Hrvatsku, Amerika tako , tako, jedina interesna veza bi se mogla uspostaviti kroz inciativu ,,tri mora,,, zato treba stati uz Poljsku i Mađarsku i naravno uz ostale države koje su se priključile toj incijativi i lobirati za Američku naklonost. Te države skupa mogu izboriti i veći utjecaj na odluke u EU koja je za sada u vlasništvu starih država zapadne evrope. Treba imati stav i saveznike a to ne dolazi samo po sebi.

PU
Pukovnik
21:52 09.07.2017.

Njemacka je drzava koja uvijek i iskljucivo gleda samo svoje interese. EU je projekt njemacke vlade koja koristi trziste Unije za plasman svojih proizvoda i kredita koje uvlace industrijsko slabe zemlje poput Grcke i Hrvatske u duznicko ropstvo. Opcenito svaka normalna drzava u vanjsko-politickim odnosima sljedi iskljucivo svoj interes, "emocije" i "prijateljstva" tu ne postoji. Hrvatska legenda o njemacko-hrvatskim prijateljstvom spada u sferu mitologije. Cak i za vrijeme NDH su nasi vojnici bili samo topovsko meso. Vjerovati ovakvom "prijatelju" i osloniti se na njihove prijedloge je krajnje neozbiljno i ravno politickom samoubojstvu jer dovodi u pitanje opstanak vlastite nacije. To podcrtava misljenje o arbitrazi SLO-CRO kao i stavove o statusu Hrvata u BiH.

DU
Deleted user
22:35 09.07.2017.

Njemačka neka nastavi svoje liberalne nakazne eksperimente provoditi nad Nijemcima....od nas neka odhebu sa tim svojim građanskim pederlukom, dobro vidimo u što se pretvara njihova država i narod. Bila jednom Njemačka.