zapljena droge

Natopio papiriće kokainom, ušio ih u zastavice pa poslao iz J. Amerike

Foto: PUZ
droga (1)
Foto: PUZ
droga (1)
Foto: PUZ
droga (1)
Foto: PUZ
droga (1)
05.05.2010.
u 10:51
Policija je dobila dojavu kako će 23-godišnjak u ponedjeljak na pošti podići paket pun droge.
Pogledaj originalni članak

Stanko V. (23) i Emil M. (22), evidentiran za tešku krađu, osumnjičeni su za krijumčarenje i preprodaju 430 grama kokaina koji je iz Južne Amerike doputovao u zastavicama Argentinskog nogometnog saveza.

Mlađi je, utvrđeno je kriminalističkim istraživanjem, od nepoznatog dilera iz Južne Amerike kupio kokain. Droga je, natopljena u filter papire dimenzija 42x30 centimetara, ušivena u dvije zastavice Argentinskog nogometnog saveza i jednu kluba “La gloriosa academia”. Zastavice su  u paketu sa sportskom opremom zračnom poštom poslane u Zagreb, a pošiljka je adresirana na mjesto stanovanja starijeg.

Stigla je 1. svibnja. Prema dogovoru, stariji je u ponedjeljak krenuo podići međunarodnu pošiljku u Carinarnici u poslovnici pošte u Branimirovoj ulici. Mlađi je kolegu čekao u obližnjem kafiću gdje mu je ovaj trebao dati paket.

Međutim, za njihov plan saznali su policajci Odjela kriminaliteta droga. U Carinarnici su pričekali da stariji preuzme pošiljku, a zatim su ga uhitili. U kafiću je uhićen i mlađi. U Centru za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić vještaci su iz filter papira ekstrahirali 430 grama kokaina čija se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na 300.000 kuna. Dileri nisu policiji htjeli otkriti od koga su kupili drogu.

Osumnjičeni su dovedeni istražnom sucu Županijskog suda.

Ovo je drugi put da se hrvatska policija susrela s ovakvim načinom krijumčarenja droge, i to u razmaku od nešto više od mjesec dana. Krajem ožujka dva državljana Srbije uhićeni su u zračnoj luci Pleso s više od dva kilograma kokaina natopljenoga u odjeću. Stigli su iz Perua.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SA
sargu123
18:39 05.05.2010.

GOLI OTOK mora ponovo biti aktiviran ! Kandidata je jaaako puno : Sanader , Polančec , Kosor , Bebić , Rončević , Vukelić , Šuker , Jandroković , Šeks , plus , naravno njihovi ljubavnici , pa poslovni partneri , gamad odurna .

BO
bohtar
15:04 05.05.2010.

Potrebno je otvoriti onaj lepi otočič,kojega su zatvorili pa neka tamo prodaju drogu jedan drugome,imaju đabe i sunčanje i plažu......

ZX
zark x
15:09 05.05.2010.

Momak je dobio paket iz Amerika kako se to uvijek dobivalo, Sad ce imati vremea da proslavi uz besplatnu spizu.