Marija Vučković:

'Nastavljam agrarnu politiku započetu s Tolušićem'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Marija Vučković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Marija Vučković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Marija Vučković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Marija Vučković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Marija Vučković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Marija Vučković
18.07.2019.
u 18:22
Marija Vučković u slobodno vrijeme pjeva u ženskoj klapi Arija iz Opuzena
Pogledaj originalni članak

Nova razvojna strategija poljoprivrede koju resorno ministarstvo radi sa Svjetskom bankom, pregovori o novom razdoblju ZPP-a EU i financijskoj omotnici za Hrvatsku te digitalizacija domaćeg agrara, prioriteti su Tolušićeve nasljednice Marije Vučković, koja je dosad u Ministarstvu poljoprivrede bila državna tajnica zadužena za Program ruralnog razvoja RH, Operativni program za pomorstvo i ribarstvo te financije.

Suradnju s Tomislavom Tolušićem ocjenjuje odličnom te, kako kaže, nastavlja započetu politiku ministarstva. Na upit hoće li joj godina biti dovoljna za provođenje tih planova kazala je da “nekad nekome nisu dovoljne četiri godine, a nekad se u šest mjeseci može puno učiniti”. Prema podacima iz imovinske kartice, 45-godišnja Vučković u vlasništvu ima stan od 69 četvornih metara u Pločama, 17 godina star Renault Clio, tri kredita, ušteđevinu od 4000 kuna i suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu.

Ranije je bila pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova EU, a radila je i u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u Luci Ploče te volonterski kao predavačica na Sveučilištu u Dubrovniku.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 2013. kaznilo ju je s 4000 kuna jer je istodobno bila zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije i članica NO-a Komunalnog održavanja iz Ploča. Magistrica je znanosti iz područja međunarodne ekonomije, sudski tumač za financije i računovodstvo, ovlašteni financijski savjetnik, a u slobodno vrijeme pjeva u ženskoj klapi Arija iz Opuzena.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

JO
josipdrenovac0505
19:41 18.07.2019.

Ministrica je iz Ploča i radila je u luci Ploče.Dakle,nikakve veze s poljoprivredom.Baš me zanima što bi rekli turistički djelatnici iz Dubrovnika ,Dalmacije ili Istre da se postavi ministar turizma iz Županje koji je radio u tvornici kombajna u Županji.

AN
antonelić
19:41 18.07.2019.

biti će veselo kad marija zapjeva u vladi ... konačno nešto korisno za naš napaćeni narod ... i neka joj se pridruži prd. dr.kolimda u pjesmi da svi skupa uđemo u to obećano blagostanje ...

MA
matan91
18:37 18.07.2019.

Nema dan radnog staža u realnom sektoru. Kaže da radi na strategiji poljoprivrede, a gdje je vizija poljoprivrede u Horvata? Strategija je samo način ostvarenja vizije. Nažalost još jedna koja gradi kuću od krova...