MLADA HDZ-ovka

Ministarstvo smijenilo načelnicu Lovreća, a ona i dalje radi: 'Bitno da općina funkcionira'

Foto: Ivo Cagalj/PIXELL
Ministarstvo smijenilo načelnicu Lovreća, a ona i dalje radi: 'Bitno da općina funkcionira'
19.02.2020.
u 09:58
Ona je u zagrebačkom kvartu Špansko kupila stan od 57,4 kvadrata, za što je digla 600.000 kuna. Kredit je podignut 2017. godine, a mjesečno za njega izdvaja 1768 kuna.
Pogledaj originalni članak

Anita Nosić i dalje je načelnica Općine Lovreć, bez obzira na to što je promijenila mjesto prebivališta i tako po sili zakona izgubila funkciju načelnice.

"Načelnica dolazi na posao, naša Općina funkcionira, računi se plaćaju, poslovi idu dalje, rade i naši komunalni djelatnici i viši referent za komunalne poslove, također i voditeljica i koordinatorica programa 'Zaželi' koje su ujedno ovlaštene i za provođenje ostalih projekata u općini. Čekaju se daljnje upute od Ministarstva uprave za ovu nastalu situaciju", stoji u dopisu Općine Lovreć koji su poslali na upit Slobodnoj Dalmaciji.

Podsjetimo, HDZ-ova načelnica je pomoću kredita koji preko APN-a subvencioniraju porezni obveznici kupila stan u Zagrebu. Riječ je HDZ-ovki koju je DORH spominjao kao jednu od četiri žene koje je prisluškivao Milijan Brkić, no ta je prijava protiv Brkića odbačena. 

Ona je u zagrebačkom kvartu Špansko kupila stan od 57,4 kvadrata, za što je digla 600.000 kuna. Kredit je podignut 2017. godine, a mjesečno za njega izdvaja 1768 kuna. Jednako toliko iznosi i subvencija APN-a koja joj se isplaćuje od kraja 2018.

Inače, pravila APN-a propisuju obvezu prijave na adresi za koju je dobivena subvencija u roku od mjesec dana, pa se tako i morala prijaviti u Zagrebu. No, problem je u Zakonu o lokalnim izborima. U članku 80., "Prestanak mandata", lijepo stoji u stavku 1., dijelu pod rednim brojem 4 - "Ako mu prestane prebivalište s područja jedinice, danom prestanka prebivališta prestaje i mandat." 

 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
12:36 19.02.2020.

Cini mi se da prcastom nosicu nesto viri iz okica.