NOVI CROBAROMETAR

Milanoviću raste podrška; HDZ i dalje najjači, no jedna stranka preuzela je treće mjesto

Foto: Goran Kovacic/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Nova TV
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Karlovac: Predsjednik Milanović sudjelovao na svečanom ispraćaju 1. kontingenta OSRH u Mađarsku
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Nakon mise na Trsatu premijer Plenkovi? dao izjavu za medije
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
25.08.2022.
u 20:53
Što se tiče ocjena, tanku trojku ima predsjednik Milanović 2,68. Vlada ima nešto nižu ocjenu - 2,39, dok je Sabor ocijenjen najgore, i to s 2,03
Pogledaj originalni članak

Objavljeno je najnovije istraživanje Crobarometra za kolovoz 2022. koje donosi Nova TV, a koje je pokazalo kako su inflacija, turistička sezona, ali i rast korona brojki utjecale na mišljenje građana o hrvatskim političarima i radu institutcija. 

Istraživanje je provedeno između 1. i 21. kolovoza metodom osobnog intervjua. U istraživanju je sudjelovao 981 punoljetni ispitanik iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

HDZ je i dalje vodeći te ima podršku 30,1 posto birača, dok SDP i dalje drži drugo mjesto s 13,2 posto potpore. Za razliku od srpnja, treće mjesto ovaj mjesec preuzeo je Most s 9,2 posto, dok je Možemo na 9 posto potpore ispitanika. 

Foto: Nova TV

Domovinski pokret je na petoj poziciji, međutim za razliku od prošlog mjeseca, ovoga mjeseca s 4 posto ne bi prešli izborni prag. 

Od ostalih stranaka IDS ima 2,9 posto, slijedi Fokus s 2,5 posto, HSU ima 2,5, HSS 1,5, Ključ Hrvatske 1,5. Ostale stranke su ispod 1 posto, a neodlučnih je 16,4 posto.

Smjer u kojem ide Hrvatska

Veliki je pesimizam oko budućnosti - čak 73 posto ispitanika smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru. Udio građana koji su optimistični po pitanju kretanja zemlje viši je nego prethodnog mjeseca te optimizam izražava oko 19 posto ispitanika.

Foto: Nova TV

Nešto je viši postotak u odnosu na srpanj i onih koji odobravaju rad Vlade - njih 29 posto, međutim i dalje je gotovo 65 posto ispitanih koji za rad Vlade nemaju pozitivno mišljenje. Oko 6 posto nema jasno definiran stav.  

Milanoviću raste potpora

Podrška radu Zorana Milanovića ovaj mjesec blago raste i njegov rad podržava 41 posto, a ne podržava 53 posto ispitanika. Također, Milanović ostaje na prvoj poziciji po pozitivnom dojmu i to s 48 posto potpore.

Drugi je Božo Petrov kojega pozitivnim doživljava 46 posto, a treći Tomislav Tomašević s 45 posto. Ivan Penava je na 41 posto, a s 40 posto ispitanika koji o njemu misle pozitivno Andrej Plenković je na petom mjestu.

Foto: Nova TV

U top 5 velikih problema na prvoj poziciji su problemi vezani za gospodarstvo koji brinu više od 60 posto građana. Zatim rast cijena, skupoća, inflacija. Slijede korupcija i kriminal i životni  standard, odnosno siromaštvo.

Što se tiče ocjena, tanku trojku ima predsjednik Milanović 2,68. Vlada ima nešto nižu ocjenu - 2,39, dok je Sabor ocijenjen najgore, i to s 2,03. 

>> VIDEO Natočio gorivo u Orebiću pa ostao šokiran: 'Jedna topla ljudska priča o lokalnom baji koji suprotno odluci Vlade RH pljačka ljude'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 43

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
05:51 26.08.2022.

Cudo ova anketa se razlikuje debelo od jovanovica i njegovog RTLa isto kao i Munizabe glasnogovornice SDPa za jednu anketu prevelika razlika.Kragujevacki daci nemaju ni 10%

BI
bijanca
12:40 26.08.2022.

Lik i djelo Milanovića najbolje je opisao Gordan Malić

TT
tik tak
07:48 26.08.2022.

Čim je Milanović utihnuo podrška mu raste...On je najpametniji dok šuti..