Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEEPFAKE

Javnost nije svjesna kakva je to tehnologija: Hoće li uskoro 90% sadržaja na internetu biti lažirano?

20.08.2022.
u 19:28

Europol je nedavno objavio izvješće u kojem pojašnjava kako deepfake tehnologija utječe na kriminalne aktivnosti, javnost, ali i snage reda. Kao posebno zabrinjavajući ističe se podatak da brojnim upozorenjima usprkos, javnost nije svjesna kakva je to tehnologija i kako može utjecati na nečiji život.

Komentara 26

V0
Vlaskoulicanec3.0
19:37 20.08.2022.

Prava riječ za opis medija u zadnjih par godina!

Avatar razmaknica
razmaknica
08:03 21.08.2022.

Danas jucer ili sutra... dok su papirnate novine bile...djeda mi je rekao....zapamti dijete.... u novinama je "točan" samo datum

DU
Deleted user
19:37 20.08.2022.

Brojke kažu 1/3 svega što se prenosi internetom je pornografija. Druga trećina je na neki način vezana uz to. 90% od čega je deepfake? Kako se razvio deepfake tako će se i razviti software za provjeru sadržaja sa nekim centrima koji će udarati digitalne štambilje da je nešto autentično. Od toga će netko i zaraditi. I to dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?