MINISTAR MEDVED

'Dostaviti ćemo cjelovitu sliku hrvatskih branitelja koji su korisnici svih oblika mirovina'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
'Dostaviti ćemo cjelovitu sliku hrvatskih branitelja koji su korisnici svih oblika mirovina'
16.05.2019.
u 10:42
Napomenuo je i da on na komemoraciju na Bleiburg ide svake godine, očekuje da će proći u redu te je pozvao na poštivanje pravila
Pogledaj originalni članak

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je uoči sjednice Vlade pozvao sve one koji će u subotu sudjelovati na komemoraciji na Bleiburgu da se pridržavaju austrijskih pravila o javnom okupljanju, izrazivši uvjerenje da će komemorativni skup proći u redu.

Ministar Medved, koji će zajedno s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem kao izaslanik Vlade sudjelovati na središnjoj komemoraciji u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije, nije htio komentirati je li primjeren prosvjed protiv te komemoracije.

Novinare je zanimalo i kako to da neće biti predstavnika Hrvatskog sabora koji je i pokrovitelj komemoracije, na što je odgovorio da je to odluka predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Napomenuo je i da on na komemoraciju na Bleiburg ide svake godine, očekuje da će proći u redu te je pozvao na poštivanje pravila.

- Važno je pozvati sve hodočasnike koji će nazočiti komemoraciji da se pridržavaju mjera koje je austrijska strana nametnula i pravila koja su vrlo jasno naglasili, a dostupni su u medijima - izjavio je Medved.

 Potpuno netočnima je ocijenio informacije da je u zadnjih godinu dana porastao broj braniteljskih mirovina.

- Određene strukture i osobe tendenciozno i netočno manipuliraju s tim brojkama. Ovih dana svim medijima ćemo dostaviti cjelovitu sliku hrvatskih branitelja koji su korisnici svih oblika mirovina - kazao je Medved.

Ustvrdio je da će se iz tih podataka moći detaljno utvrditi koliko branitelja koristi mirovine te sve pojedinosti o obliku i visini tih mirovina.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

YY
yy1
12:14 16.05.2019.

Ali i cijelovitu sliku partizanski mirovina.

Avatar anlaser
anlaser
12:17 16.05.2019.

71177 mirovina isplaćeno braniteljima po podacima HZMO 31.03.2019.

ZI
zip123
18:37 16.05.2019.

A sta se ceka sa laznim braniteljima?Oni su teret drzave i sramota pravih branitelja.