Okršaj političara

Maras Sokolu: Dobili ste 40 puta manje glasova od mene na izborima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Sokol
28.04.2019.
u 13:26
Činjenica je da gospodin Maras već dugi niz godina radi na redikulizaciji naše političke scene. Da se koristi trikovima kojima sam se ja koristio u drugom razredu osnovne škole da bih privukao malo medijske pažnje, kazao je Tomislav Sokol iz HDZ-a
Pogledaj originalni članak

U rubrici Dvoboj emisije Točna na tjedan N1 televizije obračunali su se HDZ-ov Tomislav Sokol i SDP-ov Gordan Maras.

– Činjenica je da gospodin Maras već dugi niz godina radi na redikulizaciji naše političke scene. Da se koristi trikovima kojima sam se ja koristio u drugom razredu osnovne škole da bih privukao malo medijske pažnje. To mu nekad uspije, nekad ne uspije, ali takva medijska pažnja nije ono što našim građanima treba i nije način na koji bi se politička kampanja trebala voditi. HDZ cijelo vrijeme govori o svom programu, vrlo konkretno i detaljno. Obilazimo sve županije, razgovaramo s građanima, ne bavimo se cirkusima kao kolega Maras – kazao je Sokol na što mu je Maras odgovorio:

– Ako kaže da je nešto cirkus, onda kada predsjednik njegove stranke i premijer Republike Hrvatske napravi još goru stvar, onda je to još veći cirkus nego što je bio ranije. Ali gospodin Sokol se ne može na taj način odnositi prema svom predsjedniku stranke jer je isključivo radi njega treći na listi, jer je ušao u Sabor s 400 preferencijskih glasova u svojoj izbornoj jedinici i on svojim dosadašnjim političkim radom nije ničim zaslužio to mjesto, osim odlukom premijera Plenkovića. Za razliku od mene, koji sam prisutan već 20 godina, a na zadnjim izborima sam dobio skoro 40 puta više glasova nego gospodin Sokol.

Sokol je spomenuo i Marasovu ministarsku poziciju rekavši kako je tadašnja Vlada bila najneuspješnija u povijesti Hrvatske.

Na pitanje kako komentiraju rast populističkih, pogotovo desnih, opcija diljem Europe Sokol kaže kako one jačaju, ali da to treba staviti u kontekst.

– Oni koji puno više padaju po anketama su socijaldemokrat, iz čega se vidi da su oni zatvoreni u nekim prošlim vremenima, slično kao SDP ovdje, da se ne bave rješavanjem praktičnih problema građana i da je to ono gdje će možda određene stranke moći ostvariti napredak, gdje će se vidjeti slabost mainstream stranaka – rekao je.

Maras mu je pak poručio da se nije pripremio.

– Iz zadnje ankete prije ove prethodne, vidi se da je upravo Europska pučka stranka pala najviše u broju mandata, a druge stranke ljevice su narasle. Naravno da je to problem, ali to je jedna od slabosti Europske unije, koja nije uspjela uvjeriti građane - ne osjećaju EU kao nešto svoje – kazao je Maras.

VIDEO Zaiskrilo između Marasa i Plenkovića

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

Avatar berija1
berija1
14:35 28.04.2019.

Mavasa birali yugosloveni, to je razlika.

FR
Frtajler
14:38 28.04.2019.

Maras je baš klaun. Antipatični i odbojni klaun. Na žalost od čitavog saziva sabora ne možeš izdvojiti deset poštenih i vrijednih ljudi. Ili su ovakve niškoristi i klauni kao Maras ili lopine

DU
Deleted user
14:23 28.04.2019.

Merasu je ovo zadnja prilika za uhljebljenje - zato se tako grčevito bori za europarlament - ali UZALUD nema niša od tebe ... tvoje je vrijeme prošlo - običan blefer