Ministar vanjskih poslova

Kovač otkrio dvije najvažnije stvari koje su dogovorene ususret nastavku pregovora o ulasku Srbije u EU!

Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
Hrvatski ministar Miro Kovač više puta naglasio da Srbija ne može suditi hrvatskim državljanima
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Miro Kovač
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
miro kovač
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Miro Kovač
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Miro Kovač
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Miro Kovač
06.07.2016.
u 19:13
Osvrnuo se i na situaciju unutar HDZ-a i oprečna mišljenja Milijana Brkića i Andreja Plenkovića o smanjivanju ovlasti predsjednika stranke. Na čijoj je strani, Kovač nije htio odgovoriti
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač izjavio je da je Hrvatska izborila da njeni interesi budu zastupljeni u pregovaračkom procesu Srbije.

"Na to možemo biti ponosni", kazao je Kovač gostujući u emisiji RTL Danas. Otkrio je i koje su dvije najvažnije stvari koje su EU i Hrvatska dogovorile ususret nastavku pregovora o ulasku Srbije u EU i otvaranju poglavlja 23.

"Srbija mora potpuno surađivati s Haškim sudom, priznavati sve njegove odluke, sve presude. To znači da Srbija mora izbjegavati konflikte pravne nadležnosti, što znači da srpski zakon o ratnim zločinima ne može vrijediti za Hrvatsku. To je vrlo jasno, štogod govorio netko drugi", rekao je Kovač.

Drugi uvjet odnosi se na poštovanje žrtava ratnih zločina. "Srbija će morati osigurati prava žrtava i njihov pristup pravdi. Sve žrtve rata moći će svoja prava ostvarivati pred sudom. To je isto važan kriterij. Srbija mora sudjelovati i u pronalaženju nestalih osoba, a mora poštovati i implementirati pravni okvir glede prava manjina", kazao je Kovač i dodao da s postignutim trebamo biti zadovoljni.

"Prije šest mjeseci bili smo na nultoj točki, nismo imali ništa, ovo je ostvarila ova hrvatska Vlada", naglasio je Kovač.

Osvrnuo se i na situaciju unutar HDZ-a i oprečna mišljenja Milijana Brkića i Andreja Plenkovića o smanjivanju ovlasti predsjednika stranke. Na čijoj je strani, Kovač nije htio odgovoriti.

"Ja sam uime jedinstva i izbjegavanja bilo kakve polarizacije stranke odustao od toga da budem kandidat. Siguran sam da bi to dovelo do novih podjela u HDZ-u", objasnio je Kovač. 

"Uskoro ćemo imati sjednicu Predsjedništva, želim da u miru dočekamo 17. srpnja kada će biti izabran novi predsjednik stranke i da se nakon toga dogovorimo i pripremimo za izbore za Sabor koje želimo dobiti", zaključio je Kovač.

>>Blic: Hrvati su put Srbije u EU uvjetovali 'paprenim' zahtjevom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 105

OM
omolje
19:39 06.07.2016.

Lažeš maajku ti jeebem lažljivu ništa niste dogovorili već ste sve popustili. Vučić je dao izjavu da svoje zakone neće mjenjat a tebi ako je lakše pričaj da ste postigli to što niste. Ubi se đuubee jedno. Tako ćete proć i sa slovencima. Počeli ste svoje poraze slavit kao pobjede. Maajku vaam jeebem.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:34 06.07.2016.

Zanima me jel to znači kak bude Srbija priznala konc logore na svom teritoriju te ubojstva i torture u njima.....il baš nebumo pretjerivali, jel tak ???

AN
anonimus00
22:06 06.07.2016.

majketi koliko susjeda na komentarima.ne kuzim tu potrebu posjecivati strane portale i komentirati tamo. meni nikad nije palo na pamet citati recimo srpske portale a kamoli da tamo komentiram.jednostavno me ne zanima sto se desava u drugoj drzavi.imamo i svojih sranja previse