ISTRAŽNI ZATVOR

Kosovar tukao i vrijeđao suprugu dvije godine u Zadru. Sad ga je prijavila i uhićen je

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Kosovar tukao i vrijeđao suprugu dvije godine u Zadru. Sad ga je prijavila i uhićen je
23.01.2023.
u 20:54
Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 18. siječnja 2023., ispitalo državljanina Republike Kosovo (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede iz čl. 117.s t. 2. KZ-a, sve u vezi čl. 51. KZ-a.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak od 1. listopada 2021. do 17. siječnja 2023. u stanu na području Zadra, postupio protivno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, iako svjestan da svojim ponašanjem ponižava i ugrožava suprugu. Osnovano se sumnja da je bio fizički nasilan prema njoj (zadobila lake tjelesne ozljede) i da su njegove riječi i postupanje izazvale kod nje osjećaj straha, poniženosti i povrijeđenosti. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 1., 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) - istakli su iz zadarskog DORH-a. 

>> VIDEO Kupio vozačku u BiH za 1200 eura pa se čudio: Nisam znao da je krivotvorena

POGINUO 16-GODIŠNJAK

Prometni stručnjak: Na pogibeljnim zonama izlijetanja godišnje gubimo desetke života

Stoga bi na prometnicama gdje postoje takvi pogibeljni kruti objekti u zonama izlijetanja, posebice državnim cestama, trebalo postaviti zaštitne ograde, a ako je nema, kao u konkretnom slučaju, brzinu bi trebalo ograničiti na 40 km/h i postaviti poprečne vibracijske usporne trake. A na svim novim prometnicama ubuduće bi trebalo izbjegavati takva rješenja ili ih riješiti na siguran način, navodi stručnjak.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
liliZG
21:08 23.01.2023.

ma slobodno ga vratite na kosovo, nama ionako uskoro dolazi njemački gastajbajter silovatelj... omjer će ostati isti...