BIO U KONTAKTU S KOKOŠIMA I VRANAMA

Kina otkrila prvi slučaj ptičje gripe kod ljudi, virus potvrđen kod četverogodišnjaka

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Kina otkrila prvi slučaj ptičje gripe kod ljudi, virus potvrđen kod četverogodišnjaka
27.04.2022.
u 16:30
Varijanta virusa potvrđena je kod četverogodišnjeg dječaka iz središnje pokrajine Henan koji je razvio temperaturu i druge simptome 5. travnja, priopćilo je povjerenstvo u utorak
Pogledaj originalni članak

Kina je otkrila prvi slučaj ptičje gripe H3N8 kod ljudi, ali rizik od širenja bolesti na druge ljude je nizak, objavilo je kinesko Nacionalno povjerenstvo za zdravlje.

Varijanta virusa potvrđena je kod četverogodišnjeg dječaka iz središnje pokrajine Henan koji je razvio temperaturu i druge simptome 5. travnja, priopćilo je povjerenstvo u utorak.

Dijete je kod kuće bilo u kontaktu s kokošima i vranama, dodaje se. Varijanta H3N8 česta je kod konja i pasa i čak je potvrđena kod tuljana. Virus je bio odgovoran na pandemiju gripe 1889. poznatu kao ruska gripa. Kina je prošle godine prijavila prvi slučaj zaraze čovjeka virusom H10N3.

Europsko upozorenje Kini

Kina će iskoristiti Srbiju za tajno prebacivanje oružja Putinu? Pitali smo stručnjake što se stvarno događa s Beogradom

Odluči li vojno pomoći Rusiji u invaziji na Ukrajinu, Kina bi mogla iskoristiti Srbiju za tajno prebacivanje naoružanja, nagađaju neimenovani stručnjaci koje citira ugledni europski novinski portal politico.eu u tekstu kojim najavljuje i turneju visoke kineske diplomatkinje Huo Yuzhen po istočnoeuropskim zemaljama koje su članice Europske unije i NATO-a.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Jugić
Jugić
17:00 27.04.2022.

O ne, sad će opet iskočiti iz paštete antivakseri, Elon Musk i Trampete

PR
prokurator
20:39 27.04.2022.

here we go again

WT
WTF!
20:04 27.04.2022.

Oće uskoro i cjepivo protiv ptičje gripe?