Čelnik sindikata:

'Jakovina nije u sukobu interesa, ali je Vlada u sukobu pameti'

Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
'Jakovina nije u sukobu interesa, ali je Vlada u sukobu pameti'
16.12.2012.
u 20:27
Ministru ne uskraćuju plaću kao seljacima zato što je na čelu tvrtki kojima je dužan. Hoćemo ista pravila za sve, poručili su iz NHS-a.
Pogledaj originalni članak

Neki tvrde da ministar Tihomir Jakovina nije u sukobu interesa. Slažem se. On nije u sukobu interesa, ali je ova vlada u sukobu pameti s takvim ministrom – poručio je čelnik Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić.

Nakon što je postalo jasno da afera s Tihomirom Jakovinom, koji je u imovinskoj kartici “zaboravio” prijaviti prijenos tvrtke dužne 150.000 kuna, neće imati nikakvih posljedica jer je na stranu ministra poljoprivrede stao i premijer Zoran Milanović, Mlinarić je jučer prozvao i SDP i Vladu i ministra, iako je kao nesuđeni predsjednikov savjetnik za poljoprivredu svojedobno i sam bio izvrgnut stupu srama nakon što se otkrilo da je varao na poticajima za suncokret te da nije plaćao najam državnog poljoprivrednog zemljišta. Iz NHS-a jučer su se obrušili na Jakovinu da nije poput “poštenih seljaka” osnivao OPG, odnosno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, nego tvrtku – čak i kad je dobio 60.000 kuna poticaja za voćnjak koji je brzo prodao.

– On je osnovao tvrtku jer tvrtka je i izmišljena za stvaranje dugova, a ne profita – kazao je Mlinarić ističući da je najlakše napraviti dugove, otići u stečaj i tako riješiti problem.

– Ili još bolje, budeš ministar pa onda uspiješ prodati tvrtku s dugovima – poručio je Mlinarić.

Kazao je kako čak 7000 seljaka nije dobilo poticaje u zakonskom roku jer su dužni državi – malo poreza, malo doprinosa.

– Slično kao i ministar Jakovina, samo što njemu ne uskraćuju državnu plaću jer je dužan i na čelu tvrtki kojima je dužan – istaknuli su u NHS-u.

Poručili su Jakovini da digne kredit i vrati dugove. Ili seljacima koji su dužni isplati poticaje. Valjda u ovoj državi vlada isto pravilo za sve, ustvrdili su.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

OB
-obrisani-
19:48 17.12.2012.

To je samo vaše mišljenje da Jakovina nije u sukobu interesa. Tako je sa mnogima sa Liste srama. Nisu oni dužnici, već mi koji snosimo razne tuđe lopovluke. Jakovina je zaštićen kao što je Antešić, te od odstupanja nema ništa. Takve treba sa poštovanjem zadržati. Vidljivo je što premijer cijeni, koga je odabrao, koga će odabrati.......

VE
vero
08:14 17.12.2012.

G. Jakovina nema sluha za probleme seljaka, ali za svoje propuste itekako ima. Bahat je i nedosljedan kao i njegov premjer. Seljaci imaju sve praznije štale, koje sada moraju legalizirati. Gospodo kojim novcima da to naprave, a vašom politikom će nam štale i dalje biti prazne. Da ste sposobni mogli ste od EU fondova povući sredstva i legalizirati cijelu Hrvatsku. Ali nije vas briga, neka narod plati i pati. Živjeli podobni i nesposobni.

DU
Dudek
21:09 16.12.2012.

Kod nas je pravilo. Smiješ sve raditi, samo nesmiješ biti uhvaćen u krađi i laži. Ako si uhvaćen javi se prijatelju iz Vlade slobadan si istod momenta. Jakovina imašli morala i imalo obzira prema Hrvatskom narodu. Projekt koji radite je prodavanje Magle!