UBLAŽAVANJE MJERA

Hrvati pohrlili u shopping preko granice: 'Uštedi se do 100 eura'

26.05.2020.
u 09:41
Na granici još uvijek nema gužve i čeka se svega 15-ak minuta.
Pogledaj originalni članak

S popuštanjem mjera Srbija je otvorila granicu, a brojni Slavonci nisu čekali i pohrlili su po osnovne namirnice u njihove jeftinije trgovine. Pogotovo jer mogu ući samo s osobnom iskaznicom i najvažnije od svega bez obvezne samoizolacije. 

Milan iz Osijeka rekao je za RTL da nije imao problema prilikom prelaska granice, dobili su upute kako se trebaju ponašati i to je to. Slavonci koji prelaze granicu odlaze u Bogojevo gdje se u obližnjoj trgovini najčešće kupuje duhan koji je u Hrvatskoj za trećinu skuplji, a po osobi u Hrvatskoj se može unijeti šteka što za mnoge znači značajnu uštedu. 

S obzirom na pandemiju, ipak je došlo do nekih promjena. Naime, u trgovinu se može ući samo s maskom. 

- S obzirom na prošli put, prije korone, evo, pivo je nešto vrlo malo poskupjelo. Uspije se nešto uštedjeti - rekao je Milan, dok njegova sugrađanka navodi kako je moguće uštediti oko 300-400 kuna po odlasku. 

Na granici još uvijek nema gužve i čeka se svega 15-ak minuta. 

Stručnjaci otkrivaju

Roditeljstvo u doba korone: Povratak u novo normalno uz korisne strane novih tehnologija

Ida Prester otkriva kako joj je dijete naučilo slova preko aplikacije za vrijeme pandemije, a njoj je tehnologija doslovno spasila život! O izazovima roditeljstva u ovo izvanredno vrijeme razgovarali smo i s prof. dr. Gordanom Kuterovac Jagodić, pročelnicom Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. Rankom Rajovićem, dugogodišnjim članom Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ovim suradnikom na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece, te osnivačem Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra

Kako kažu oni koji se odlučuju na put u Srbiju i tamo kupuju hrvatske proizvode. 

- Uvijek kupujemo hrvatsko u Srbiji jer je puno povoljnije i mislim da sam ušparao oko 100 eura - rekao je Relja. 

Kad se vrate u Hrvatsku, dobivaju SMS poruku s naputkom da ako sumnjate na zarazu kontaktirate centar 112 te letak koji će vam uručiti carinik na kojemu piše da smanjite kontakt s drugim osobama sljedećih 14 dana.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
10:15 26.05.2020.

U nedostatku majke Srbije, Dubrovcani ce se morati zadovoljiti Trebinjem...a i janjetina je bolja.

SU
Superhero
10:25 26.05.2020.

logicno je da je sve u Srbiji, kao u Bih, jeftinije nego u RH jer u tim zemljama su place i standard nizi.. ono sto nije logicno je da su samoposluge jeftinije i u Austriji i Italiji koje imaju mnogo visi standard od HRvatske kao i Slovenija.

Avatar Domoljupko
Domoljupko
10:03 26.05.2020.

Eto, možemo se veseliti neradnoj nedjelji čije će posljedice biti 6.000 otkaza te pomoć srpskom gospodarstvu kad deseci tisuća hrvata pohrle preko grane u shopping nedjeljom, svaka čast rvati.