'Grmojevski istup'

HDZ: Predsjednica je začudnim istupom pohvalila destruktivce iz Mosta

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
HDZ: Predsjednica je začudnim istupom pohvalila destruktivce iz Mosta
02.06.2018.
u 16:51
"Predsjednik Vlade i HDZ-a komentirao je i grmojevski istup Kolinde Grabar-Kitarović o 'političarima iz zagrebačkih salona'", jedna je od formulacija u priopćenju
Pogledaj originalni članak

HDZ je na svojim službenim stranicama "začudnim" i "grmojevskim" nazvao istupe predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je na to mjesto došla upravo iz redova te stranke.

Na službenim stranicama HDZ-a danas je objavljeno priopćenje o izjavama premijera i šefa stranke Andreja Plenkovića u kojemu između ostalog stoji kako su novinari Plenkovića dočekali "s nizom dnevnopolitičkih pitanja, počevši od začudnog istupa predsjednice Republike koja je u Osijeku pohvalila destruktivce iz Mosta, koje su hrvatski ljudi prozreli već odavno i u Metkoviću".

"Predsjednik Vlade i HDZ-a komentirao je i grmojevski istup Kolinde Grabar-Kitarović o 'političarima iz zagrebačkih salona'", također je jedna od formulacija u priopćenju.

Ministrica Gabrijela Žalac danas je predsjedničine kritike na račun Vlade nazvala "neprihvatljivima".

Grabar-Kitarović prekjučer je rekla da aktualna Vlada nije kriva za nastanak demografske krize, ali da mjere koje se donose nisu adekvatno odgovorile na njezinu eskalaciju.

Grabar Kitarović: Politika mora biti vjerodostojna

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u subotu je posjetila Donji Miholjac iz kojeg je poručila da politika mora biti vjerodostojna, voditi računa o razvoju svih krajeva, a posebno pograničnih, kakav je i Miholjac.

"Život u ovakvim krajevima ima prednosti i nedostatke, nedostatke jer ste zbog udaljenosti od većih centara možda uskraćeni za neke stručne službe neophodne za normalan život“, rekla je predsjednica.

 Opetovala je kako je „iznimno zabrinuta trendom depopulacije Hrvatske, posebno odlaskom mladih“. „I u ovim dijelovima Slavonije osjećamo te trendove, naša je odgovornost pristupiti tom problemu odgovorno i dogovoriti se o mjerama koje ćemo provoditi zajedno i s jedinicama lokalne, regionalne i područne samouprave kako bi se osigurali uvjeti za ostanak u ovim krajevima. Dužnost nam je raditi na tome da se poveća životni standard, od plaća do uvjeta stanovanja, od brige za mlade do brige za starije osobe“, naglasila je. Važnim je označila i prometnu povezanost, poticanja poduzetništva.

Izrazila je nadu da će hrvatska Vlada prihvatiti mjere koje će predstaviti 11. lipnja.

"To očekujem kako bismo zajedno krenuli u njihovu realizaciju na boljitak svih u našoj domovini. Dugujemo to, zbog naše prošlosti, našim braniteljima, ali to dugujemo našoj sadašnjosti i budućnosti, našoj djeci i mladima. Politika RH mora biti vjerodostojna, voditi računa o razvoju svih krajeva, a posebno o pograničnih jer tako osnažujemo državu“, zaključila je Grabar Kitarović.

 Predsjednica je je posjetila tvrtku Kanaan čiji ju je vlasnik Zvonko Popović upoznao sa uspješnim rezultatima poslovanja. Kanaan je jedna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj koje se bave proizvodnjom snack hrane, a postoji od 1990. godine. U programu imaju flips, čips i kokice, a, kako je rekao Popović, odnedavno su uveli i novi proizvod  - „hand cook“ čips koji je kvalitetniji od klasičnih  čipsova i sadrži manji udio ulja. Kanaan zapošljava 120 radnika, a prosječan godišnji prihod im je 120 milijuna kuna godišnje.

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Foto: Siniša Hančić/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Sinisa Hančić/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Sinisa Hančić/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivo Sanader
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivo Sanader i Jadranka Kosor
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Jadranka Kosor
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Andrej Plenković

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 54

DU
Deleted user
20:14 02.06.2018.

Izgleda da je kampanja već odavno počela, ali samo tako okrenuti leđa vlastitoj stranci... ne znam. Velika šteta.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
20:48 02.06.2018.

Most je najveca prevara u povjesti Hrvatske, predsjednica mora hitno izbaciti neke savjetnike radi kojih se mora danima pravdati. Bila je i bit ce moj izbor ako ne pripomogne rusenju ove vlade jer dobivamo samo goru, onda nam je uzalud i ona.

M3
Miške 3
06:04 03.06.2018.

Vara vas, sprda se s vama i laže na sve strane ,samo da ju ponovo birate. Dno, dna.