Ante Šimunović

HDZ-ovac s liste za odstrel: Nisam širio mržnju! Ali sam Jandrokovića nazivao 'Agent 808'...

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Ante Šimunović
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Ante Šimunović
Foto: Davor Javorović
Andrej Plenković u Osijeku
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Vrh HDZ-a nazočio 30. obljetnici osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije
14.11.2019.
u 19:28
Kada je Andrija Mikulić imenovan za glavnog državnog inspektora u grupi sam pisao da toga nema ni u Sjevernoj Koreji da je glavni državni inspektor ujedno i predsjednik najveće stranačke organizacije, priznao nam je Ante Šimunović
Pogledaj originalni članak

Među devetero zagrebačkih HDZ-ovaca protiv kojih se pokreću stegovni postupci zbog poruka u Viber grupi "Zna se HDZ" je i dugogodišnji HDZ-ovac, jedan od utemeljitelja HDZ-a i nekad tajnik velikogoričkog HDZ-a, Ante Šimunović.

On tvrdi da nema govora da je u tim grupama (član je i WhatsApp grupe "Uskoci i hajduci") širio govor mržnje, niti je puno pisao o Andreju Plenkoviću, ali priznaje da je kritzirao glavnog tajnika Gordana Jandrokovića i šefa zagrebačkog HDZ-a Andriju Mikulića.

– Iz Viber grupe sam izišao kada su je preuzeli Škorini jer podržavam predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Kada je Andrija Mikulić imenovan za glavnog državnog inspektora u grupi sam pisao da toga nema ni u Sjevernoj Koreji da je glavni državni inspektor ujedno i predsjednik najveće stranačke organizacije. Jandrokovića sam nazivao "Agent 808", aludirajući na jadan broj preferencijalnih glasova koje je dobio na izborima – rekao nam je Šimunović koji najavljuje borbu na Časnom sudu.

– Veselim se borbi, iako mi je žao što razno razni tipovi (koji na izborima dobiju par sto glasova) ovime žestoko opstruiraju kampanju naše predsjednice, zato što im nije u interesu da ona pobijedi. Baš da vidim kako će mene utemeljitelja iz HDZ-a isključiti oni koji su iz interesa u HDZ ušli 2011. godine – prenio nam je Šimunović što je danas, kada je saznao da je na listi za odstrel, napisao u WhatsApp grupi "Uskoci i hajduci".

Šimunović se u HDZ učlanio u veljači 1990. godine kao maturant. Bio je, rekao nam je, sudionik Sabora HDZ-a u veljači 1990., 1997. godine bio je član Kandidacijskog odbora dr. Franje Tuđmana, tajnik GO HDZ-a Velike Gorice od 2000-2011, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice do 2001-2005...

– I sad će mi suditi sud partije – rezigniran je Šimunović koji je i na Saboru HDZ-a 2018. godine imao kritički govor jer je HDZ-ova vlast ignorirala, a kasnije i poništila referendumske incijative (nije bilo dovoljno potpisa) protiv Istanbulske konvencije i o izmjeni izbornih pravila. Tada je jedini glasao protiv izvješća o radu Andreja Plenkovića i bio je protiv novog Statuta stranke koji je tada usvojen.

– Kakva je to HDZ pučka stranka koju ne zanimaju referendumi pokrenuti od građana? – pitao se tada Šimunović. Sada Šimunović tvrdi da je oklevetan jer nije pisao one "užasne poruke", kako je rekao, koje su se pojavile u javnosti (metak u čelo, leđno niz Savu itd), a njegovo je ime na popisu za stegovni postupak. Ima primjedbe i na to što zagrebački HDZ raspravu o prijavam Časnom sudu odrađuje na telefonskoj sjednici kako bi se izbjegla rasprava...

Foto: Večernji list
HDZ
Foto: Večernji list
HDZ prepiska
Foto: Večernji list
HDZ prepiska
Foto: Večernji list
HDZ prepiska
Foto: Večernji list
HDZ prepiska
Foto: Večernji list
HDZ prepiska
Foto: Večernji list
HDZ prepiska
Foto: Večernji list
HDZ prepiska
Foto: Večernji list
HDZ prepiska
Foto: Večernji list
HDZ prepiska

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 61

BO
Bojance
19:44 14.11.2019.

jedina losa strana ove odluke o izbacivanju jest sto ce tih 10 anonimusa sada postat heroji i zrtve iako nikad niko nije cua za njih nit su medijski relevantni...

MA
magdalenakristo
19:50 14.11.2019.

Biti članom političke stranke rezultat je osobno donesene odluke pojedinca koji se priključuje istima zbog zajedničkog cilja, identiteta i vrijednosti. Ako ti isti ne odgovaraju, nemoj biti članom! Vrlo jednostavno! Nakon ovakvih izjava, dotični nije ništa drugo ni zaslužio nego biti izbačen, ionako se sam ne slaže sa strankom, pa ne vidim sto se uopće buni i opravdava?

TE
tegovdizac
19:41 14.11.2019.

Isti taj Jandrokovic je godinu prije na izborima 2015. dobio vise od 8000 glasova, ali se namjerno uvijek proteze teza o 2016. kad je bio u istoj izbornoj jedinici s Plenkovicem!